Özelleştirmeye karşı mücadele birleştirdi!

Yatağan,Yeniköy,Kemerköy ve Çatalağzı Termik santrallerinin özelleştirilmesine karşı Türkiye genelinde Enerji Santralleri ve Maden ocaklarında ortak basın açıklaması gerçekleştirildi.

Özelleştirmeye karşı mücadele birleştirdi!

Tes İş ve Maden iş sendikalarının ortak karar alarak hazırladığı açıklama Enerji santralleri ve Maden ocaklarında aynı anda gerçekleştirildi.

Özelleştirmeye karşı mücadele Sendikaları ve işçileri birleştirdi.

Hazırlanan Ortak açıklama ise şöyle “Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy işçileri özelleştirmeye karşı örnek bir sınıf dayanışması ile özelleştirmeye karşı aylardır omuz omuza kararlı bir mücadele sürdürmektedir.Tes İş ve Maden iş sendikalarına üye işçiler özelleştirmelerin bölgelerine yoksulluk, işsizlik ve göçten başka bir şey getirmeyeceğinin, bu işletmelere sahip çıkmanın millete, vatana da sahip çıkmak anlamına geldiğinin bilincindedir.İşçiler aynı paralelde düşünen bölge halkı, bölgedeki demokratik oluşumlar ve kitle örgütleri ile tam bir dayanışma içinde hareket etmektedir.İşçiler ihalenin iptali için hem direnmekte hem de demokratik iletişim araçlarını kapatmamaktadır.

Tes iş ve Maden iş sendikaları Maden ve Enerji işçileri özelleştirmeye karşı demokratik tepkilerini sürdürürken,bu ihalelerin iptali konusunda talepleri yetkililere iletmek için her türlü diyalog yolunu denemişler ve denemeye devam etmektedirler.Ancak, bugüne kadar ihalelerin iptali konusunda olumlu bir gelişme sağlanamamıştır. Bizler Enerji ve maden işçileri olarak Yatağan,Yeniköy,Kemerköy ve Çatalağzı’nda mücadele eden enerji ve maden işçilerinin sonuna kadar destelediğimizi, omuz omuza olduğumuzu ilan ediyoruz. Özelleştirmelerin derhal iptal edilmesini istiyoruz.”

Behiye Yaraşçı

ulusalkanal.com.tr

özelleştirme türkiye yatağan yeniköy kemerköy basın açıklaması enerji santralleri maden ocakları