Çavuşoğlu'ndan Kırım mesajı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Kırım Türkleriyle biraraya geldiği iftar yemeğinde, "Kırım'ın ilhakını tanımadık, tanımayacağız" dedi. "Ukrayna'nın başına herhangi bir şey gelirse bundan siz sorumlusunuz" diyerek Avrupa Birliği'ni uyaran Çavuşoğlu'nun sözleri Rusya'da infial yarattı. Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Savunma Komitesi Başkan Yardımcısı Yuriy Şvıtkin "Ankara öngörülemez davranıyor, AB'ye yaranmaya çalışıyor da olabilir" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'dan Kırım meajı verdi. "İlhakı tanımadık tanımayacağız " dedi. Çavuşoğlu'na Rusya'dan yanıt gecikmedi.

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Ankara'da iftar etkinliği düzenledi. Etkinliğe Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna Dışişleri Bakanı Klimkin ve Kırım Tatar Türklerinin lideri ve Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu katıldı.

Çavuşoğlu, bazı Batılı ve Avrupalı ülkelerin Kırım'ı unutmaya başladığına dikkati çekti.

Çavuşoğlu'nun bu sözlerine Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'nın savunma komitesi başkan yardımcısı Yuriy Şvıtkin tepki gösterdi. Rus Parlamenter Şvıtkin Çavuşoğlu'nun bu sözlerinin kendilerinde şaşkınlık ve infial yarattığını söyledi.

Türkiye ile askeri ve askeri-teknik alanlarında işbirliğine rağmen, Ankara ile her konuda iyi anlaştıklarının söylenemeyeceğini ima eden Şvıtkin , 'Suriye konusunda Türk tarafına hala sormak istedikleri bazı sorular olduğunu' söyledi.

"Ankara sadece AB'ye yaranmaya da çalışıyor olabilir" diye konuştu Şvitkin. Bunlara ek olarak "Türk tarafından gelen bu gibi açıklamaların bizi yapıcı karşılıklı ilişkilere götürmeyeceği kesin" vurgusu yaptı.

ulusal.com.tr

Dışişleri Bakanı çavuşoğlu