Kriz üreticiyi vurdu

Rusya ile yaşanan kriz iç piyasadaki sebze meyve fiyatlarını düşürdü. Krizinden sonra haldeki domatesin fiyatında 1 lira düşüş yaşandı. Fiyatı ucuzlaması beklenen ürünler arasında biber, kabak, salatalık, mandalina, portakal, greyfurt ve limon da var.

Kriz üreticiyi vurdu

Rus ucağının düşürülmesinin ardından yaşanan krizsebze meyva üreticisini vurdu.

Rusya’nın Türk tarım ürünlerine uyguladığı ambargo, başta domates, nar ve narenciye ihracatı yapılan Muğla’nın Fethiye ile Ortaca İlçesi’ni de etkiledi. Rekoltenin geçen yıla göre düşmesine rağmen pazar sıkıntısı çektiklerini belirten üretici ve satıcılar kaygılı.

Fethiye halinde krizden önce 1 lira ile 2 lira arasında alıcı bulan domatesin fiyatı 50 kuruş ile 1 lira arasında satılmaya başlandı.

Tüm Bostan Sebze Meyve Komisyoncu ve Tüccarlar Federasyonu Başkanı Burhan Er de bu yılın sıkıntılı biteceği görüşünde. Rusya'ya ağırlıklı olarak, domates, biber, kabak, salatalık, mandalina, portakal, greyfurt ve limon satıldığını belirten Bostan, "kriz bir an önce çözülmeli" dedi.

Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Semih Karademir de Türkiye'nin yıllık 500 milyon dolarlık narenciye ürünü ihraç ettiği Rusya ile yaşanan krizin bir an önce sona ermesini istedi.

ulusalkanal.com.tr

kriz üretici sebze