Kıbrıs müzakerelerinde yeni bir aşamaya geçiliyor

Kıbrıs müzakerelerinde yeni bir aşamaya geçiliyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ara bölgede yaptıkları toplantı sonrası görüşme sıklıklarını artırma kararı verdi. İki lider, müzakerelerde tıkanıklığa sebep olan konuları doğrudan görüşerek uzlaşmaya çalışacak.

Kıbrıs müzakerelerinde yeni bir aşamaya geçiliyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis Kıbrıs görüşmeleri çerçevesinde ara bölgede bir araya geldi.

KKTC Cumhurbaşkanlığı’ndan alınan bilgiye göre, görüşme yaklaşık üç saat sürdü. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, anlaşmazlık yaşanan konuları görüşmek için haftada iki kez görüşme kararı aldı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs’taki ofisinden yapılan açıklamada da liderlerin haftada iki kez görüşme kararı vurgulandı. Açıklamada, “Üzerinde anlaşmaya varılamayan konularda anlaşma sağlamak amacıyla iki lider, 17 Haziran’dan başlayarak haftada iki kez görüşecek” denildi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ise liderlerin görüşme sıklıklarını arttırma kararından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Eide, “Bu, Liderlerin konuları daha doğrudan bir şekilde ele almaya hazır oldukları anlamına gelmektedir” dedi.

ulusalkanal.com.tr