Suriye'de PYD/PKK bölgesinden Hatay'a ateş açıldı: 1 şehit

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine Suriye tarafından ateş açıldı. Terör örgütü PYD'lilerin kontrölündeki bölgeden açılan ateş sonucu Bükülmez Karakolu'nda nöbet tutan bir asker şehit oldu. TSK, saldırının keskin nişancı ateşiyle yapıldığını açıkladı.

Suriye'de PYD/PKK bölgesinden Hatay'a ateş açıldı: 1 şehit

PYD'lilerin kontrölündeki bölgeden ateş açıldı, bir asker şehit oldu. Genelkurmay Başkanlığı konuyla ilgili açıklama yaptı.

Sabah 08.45 sularında PYD'nin kontrolündeki Suriye tarafından Hatay'ın Reyhanlı ilçesine ateş açıldı.

Bükülmez Hudut Karakol Komutanlığında görevli bir asker keskin nişancı ateşi sonucu şehit oldu.

TSK, ateşin açıldığı Suriye tarafındaki bölgeye, misliyle karşılık verdiğini duyurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yapılan açıklamda şunlar denildi:

22 Mart 2017 tarihinde saat 08.45 sularında 2’nci Hudut Alay Komutanlığı, Hatay ili Reyhanlı ilçesi, Bükülmez Hudut Karakol Komutanlığında görevli bir kahraman silah arkadaşımız nöbet görevi esnasında Suriye PYD/PKK bölgesinden açılan keskin nişancı ateşi ile şehit olmuştur.

Ateşin açıldığı Suriye tarafındaki bölgeye, süratle, uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkı kapsamında Bölgedeki Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarınca ateş açılarak misliyle mukabelede bulunulmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

ulusalkanal.com.tr

suriye hatay şehit çatışma son dakika hatay