Hükümet, Kanun Tasarısını Meclis'e sundu

Hükümet, Ceza Muhakemesi Kanunu'nda bazı değişiklikler içeren Kanun Tasarısını Meclis'e sundu. Polisin yetkisini artıracak tasarıya göre, darbeye teşebbüs suçlarından tutuklanan askerler, askeri cezaevi yerine, Adalet Bakanlığı'na bağlı cezaevlerine konulacak. Tasarı ile savcının mahkeme kararı olmadan dijital verilere el koymasının da önü açılıyor.

Hükümet, Kanun Tasarısını Meclis'e sundu

Polisin ve savcının yetkisi artırılacak, mahkeme kararı olmadan dijital verilere el koyulabilecek

Hükümet, Ceza Muhakemesi Kanunu'nda terörden cinsel istismara kadar yaklaşık 49 maddede değişiklik öngören Kanun Tasarısını Meclis'e sundu.

Tasarıya göre, Anayasal düzene, Milli Savunmaya ve Devlet sırlarına karşı suç işleyen askerler, askeriyeye değil, Adalet Bakanlığına bağlı cezaevlerine koyulacak. Yine bu sayılan suçları işleyen askerler yakalandığında, polise teslim edilecek.

Polislere, bir şüphelinin olayla ilgili savcı izni olmadan ikinci ifadesini alma hakkı getiren taslak ile, savcının mahkeme kararı olmadan dijital verilere el koymasının önü açılacak.

Tasarı, çocuklara yönelik cinsel istismar suçunu da yeniden düzenliyor. Buna göre, mağdurun 12 yaşından küçük olması durumunda, sarkıntılık suçunun alt sınırı 3'ten 5, nitelikli cinsel istismar suçunun da alt sınırı 16'dan 18 yıla çıkartılacak.

Patlayıcı maddelerin izinsiz olarak bulundurulması suçu ile kendisini polis, savcı gibi tanıtan dolandırıcılara en az 4 yıl ceza verilecek.

Tasarıya göre, yargılamaların hızlandırılması için de davalarda iddianamelerin tamamı okunmayacak.

ulusalkanal.com.tr