Ukrayna'da son durum

Ukrayna'daki protestolarda ölümlerden sorumlu tutulan özel polis birimi "Berkut" lağvedildi. Açıklamayı geçici İçişleri Bakanı Arsem Avakov yaptı. Ancak Avakov, ülkenin en eğitimli güvenlik gücünün lağvedilmesiyle, olası bir isyanlar nasıl önleyecekleri konusuna değinmedi.

Ukrayna'da son durum

Ukrayna'da geçici yönetimin geçici İçişleri Bakanı Arsen Avakov, ölümlerden sorumlu tutulan özel polis birimi "Berkut"u lağvettiklerini açıkladı. Avakov, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada kararnameyi imzaladığını duyurdu.

Berkut birimi, 30 Kasım'daki protestolarda göstericilere sert tutumu nedeniyle eleştirilmişti. Geçici İçişleri Bakanı konuyla ilgili daha ayrıtnılı açıklama yapacağını söyledi. Ancak Avakov, olası bir silahlı isyanla nasıl başedecekleri konusuna değinmedi. Zira, Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından suçla mücadele için kurulan özel polis birimi Berkut, 5 bin kişilik gücüyle ülkenin en gelişmiş silahlara sahip ve en iyi eğitimli güvenlik gücü olarak biliniyor.

Ülkenin birçok yerinde Rusça konuşanlara ve Yahudilere yönelik saldırıların artması üzerine Rusya'dan açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nı Ukrayna'da giderek yükselen ırkçı ve neo-faşist yönelimler ile Rusça'yı yasaklama girişimlerini kınamaya çağırdı.

ulusalkanal.com.tr

Ukrayna arsen avakov