Ergenekon'da tahliye olanların tamamı

Silivri'nin duvarları yıkıldı. Türkiye yurtsevelerle buluştu. Bugün İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Pernçek ile birlikte 19 kişi tahliye edildi. Türk Milleti Ergenekon'dan çıktı...

Ergenekon'da tahliye olanların tamamı

Tertip çöktü, Silivri duvarları yıkıldı. Ergenekon davasında peş peşe tahliyeler gelmeye başladı.

İlk tahliye kararı 21'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nden geldi. Mahkeme Gazeteci Tuncay Özkan, Emekli Albay Levent Göktaş ve Sedat Peker'in tahliyesine karar verdi.

Dakikalar sonra ikinci güzel haber İstanbul 2'inci Ağır Ceza Mahkeme'sinden geldi. Mahkeme Emekli Korgeneral Mehmet Eröz, Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek ve Avukat Kemal Kerinçsiz hakkında tahliye kararı verdi. Mahkeme, Keriçsiz'e "yurtdışına çıkış yasağı" koydu.

Eski Emniyet Özel Harekat Dairesi Başkanı İbrahim Şahin ise İstanbul 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi kararıyla tahliye edildi.

Bir başka tahliye haberi de 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nden geldi. Mahkeme Ergenekon Davası'nda 22 yıl 6 ay hapis cezası alan Profesör Doktor Yalçın Küçük için tahliye kararı verdi.

Teğmen Mehmet Ali Çelebi, gazeteci Merdan Yanardağ, Eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur, emekli Tuğamiral Alaattin Sevim ve emekli Orgeneral Hasan Iğsız hakkında da İstanbul 20'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye kararı verildi.

Ve son haber Çağlayan'dan geldi. İstanbul 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi Hasan Atilla Uğur, İşçi Partisi Üyesi Oktay Yıldırım, İşçi Partisi Üyesi Muzaffer Tekin, İşçi Partisi Üyesi Mehmet Demirtaş ve gazeteci Hikmet Çiçek'in tahliyesine karar verdi.

3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Emekli Tuğgeneral İşçi Partisi üyesi Levent Ersöz, İşçi Partisi üyesi Mehmet Bedri Gültekin, Gazi Üstteğmen Serdar Öztürk, İşçi Partisi üyesi Müstafi Yüzbaşı Hasan Ataman Yıldırım, Eski Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Turhan Özlü ve İşçi Partisi üyesi Erkan Önsel tahliye taleplerini ise reddetti.

Uzun tutukluluk yasasından Danıştay katili Alparslan Arslan da faydalandı. 2. Ağır Ceza Mahkemesi "adli kontrol" şartıyla Arslan'ın tahliyesine karar verdi. Arslan hakkında "yurtdışına çıkış" yasağı getirildi. Ancak Alparslan Aslan, hakkında kesinleşmiş karar olduğu için cezaevinden çıkamayacak.

ulusalkanal.com.tr

Yalçın Küçük ergenekon dursun çiçek tahliye Tuncay Özkan Levent Göktaş İbrahim Şahin mehmet eröz kemal kerinçsiz