Akar'dan Yunanistan'a görüşme daveti: ''Yunanistan ile siyasi çözümler bulmamız gerekiyor''

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Doğu Akdeniz konusunda Yunanistan'a ''görüşme'' daveti yaptı. Almanya'nın Ankara Büyükelçisi ile bir araya gelen Akar, ''Yunanistan ile sorunlarımızın çözülebileceğine, çözülmesi gerektiğine inanıyoruz.'' dedi.

Akar'dan Yunanistan'a görüşme daveti: ''Yunanistan ile siyasi çözümler bulmamız gerekiyor''

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz ile görüştü. Gündemde Türkiye ve Yunanistan ilişkileri vardı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Büyükelçi ile Ankara'da buluştu. Doğu Akdeniz'deki gerilime değinen Akar, ''iyi komşuluk'' vurgusu yaptı:

''İlk günden itibaren her vesileyle tekrar tekrar ifade ettiğimiz gibi, biz uluslararası hukuktan yanayız. Uluslararası hukukun, ikili anlaşmaların uygulanmasını istiyor, bekliyoruz. Bu konuda iyi komşuluk ilişkilerine çok önem veriyoruz.''

''SİYASİ ÇÖZÜMLER BULMAMIZ GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ''

Bakan Akar, sorunların çözümüne yönelik Yunanistan ile yapılan görüşmelerin yeniden başlamasından yana olduklarını belirtti:

''Bütün sorunların görüşmeler, konuşmalar yoluyla çözülmesi gerektiğini, siyasi çözümler bulmamız gerektiğine inanıyoruz. Bunu da her vesileyle dile getiriyoruz.''

Milli Savunma Bakanı, sorunların çözülebileceğine işaret etti:

''Bunlar bizim için önemli. Görüşmeler çerçevesinde gerçekten sorunlarımızın çözülebileceğine, çözülmesi gerektiğine inanıyoruz.''

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Schulz ise gerginliğin bir an önce çözülmesini beklediklerini belirterek, bunun için de en iyi yolun karşılıklı görüşmeler olduğunu dile getirdi.

yunanistan hulusi akar