54’ü tutuklu 230 sanığın yargılanmasına devam ediliyor

2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 54’ü tutuklu 230 sanığın yargılanmasına devam ediliyor. Duruşmada tutuklu bulunan 54 sanığın savunması alındı.

54’ü tutuklu 230 sanığın yargılanmasına devam ediliyor

2010 KPSS sorularını çalan 54’ü tutuklu 230 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

Ankara 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanıklar, Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanmasına üye olmakla suçlanıyor.

Pazartesi başlayan duruşmada tutuklu bulunan 54 sanık dinlendi ardından da sanık avukatlarının savunmalarına geçildi.

Dinlenen sanıklar iddianamedeki suçlamaları kabul etmeyip suçsuz olduğunu iddia etti. Sanıklar, yenilenen sınavda puanlarının yorgunluk, uykusuzluk, rehavet ve moral bozukluğu nedenlerine bağlı olarak düştüğünü öne sürdü.

Sanıklar arasında eski ÖSYM Başkanları Ünal Yarımağan ve Ali Demir ile eski Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan da bulunuyor.

İddianamede sanıklar arasındaki yakın ilişkiye dikkat çekiliyor. Sanıkların sınavda sorulara verdiği cevaplar, puanları hatta yanlışlarının bile aynı olduğu tespit edildi

Tekrar edilen sınavla birlikte devletin 9 milyon 111 lira zarara uğratıldığına yer veriliyor. İddianamede Fethullahçı Terör Örgütünün rejim için büyük bir tehlike olduğuna da dikkat çekiliyor.

ulusalkanal.com.tr