Koalisyon uçakları göçmen kampını vurdu: 40 ölü 250'den fazla yaralı

Yemen saldırısında koalisyon uçakları, bir göçmen kampını hedef aldı. Bombardımanda en az 40 kişi hayatını kaybetti, 250 kişi de yaralandı. Saldırıların yoğunlaştığı diğer bölgeler de ülkenin batısındaki Taiz ve el-Hudeyde kenti oldu.

Koalisyon uçakları göçmen kampını vurdu: 40 ölü 250'den fazla yaralı

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona ait savaş uçaklar Yemen'de göçmen kampını vurdu. Saldırıda en az 40 kişi hayatını kaybetti.

‘Kararlılık Fırtınası’ adı altında başlatılan hava operasyonlarında bombardımanlar Mezrak bölgesinde yer alan Hacce kentinde yoğunlaştırıldı. Kentte yer alan bir göçmen kampı hedef oldu. En 40 kişi öldü, 250'den fazla kişi de yaralandı.

Yemen devlet ajansı Saba’ya göre kamp Suudi uçakları tarafından kasten hedef alındı. Suudi bir askeri yetkili, "Savaş jetleri açılan ateşe karşılık vermiş olabilir. Ama vurulan yerin mülteci kampı olup olmadığından emin değiliz. Yemenli yetkililerden bilgi bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Saldırıların yoğunlaştığı diğer bölgeler de ülkenin batısındaki Taiz ve el-Hudeyde kentleriydi. Bu bölgelerde Husilere ait hedefleri bombaladı.Hava saldırılarında, 67. Hava Savunma Tugayı ile 130. Hava Tugayı'na bağlı 65. Bölük hedef alındı. Başkent Sana'daki Es-Sum kışlası da bombaların hedefi oldu.

ulusalkanal.com.tr

40 ölü