Taşıma yönetmeliği değişti! "Bugün itibariyle UBER bitmiştir"

Başbakan Binali Yıldırım, Karayolu Taşımacılığında yönetmelik değişikliği kararı aldı. Uber ve benzeri uygulamalara yönelik ceza getiren düzenlemeyle ilgili Uber'den de açıklama geldi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ise "Bugün itibariyle UBER bitmiştir" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, UBER yeni D2 taşımacılık kanuna ilişkin bir açıklamada bulundu. Değişiklik kararı tartışma yarattı.

Düzenlemeye göre, taşıma belgesini Uber gibi uygulamalara kullandıranlara ceza verilecek. Yetki belgesini kullandıran belge sahiplerine ilk tespit için 50 uyarı cezası verilecek. Bu uyarı, 3 bin lira yatırılarak kaldırılabilecek.

Bir yıl içinde ikinci kez aynı ihlali yapanların yetki belgeleri iptal edilecek. Aynı faaliyeti 2 yıl boyunca yapması yasaklanacak.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan UBER, "Türkiye’deki şehirlerin ulaşım seçeneklerini geliştirmek amacıyla tüm ilgili yerel paydaşlarla iş birliği içinde çalışmak istiyoruz ve uzun vadeli sadık bir iş ortağı olarak Türkiye’ye sonuna kadar bağlıyız" dedi.

Son durumu Ulusal Kanal'a değerlendiren İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, UBER'in bitmesi için ilk adımın atıldığını söyledi.

Aksu, "Yönetmelik korsan taksiciliği de bitirecek" dedi.

HABER:DİLEK DOĞAN

KAMERA: BÜLENT ÜNAL

ulusal.com.tr