Sakık'tan ilginç yolsuzluk yorumu

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Meclis'teki torba yasa görüşmeleri sırasında yolsuzluk iddialarıyla ilgili konuştu. Ancak Sakık'ın konuya yaklaşımı şaşkınlığa neden oldu. Sakık, "Eğer bütçeden bu şekilde para çalınmazsa, F-16'lar alınır ve operasyon yapıp bombalar yağdırırlar." dedi.

Meclis'teki torba yasa görüşmelerinde kürsüye çıkıp yolsuzluk iddialarıyla ilgili konuşan bu kez BDP'li Sırrı Sakık oldu. Ancak Sakık'ın yolsuzluk iddiaları için söyledikleri şaşkınlık yarattı.

"Yolsuzluklar çok da umurumuzda değil" sözleriyle konuşmasına başlayan Sakık, "Bu paralar Hazineye giderse F-16'lar alınır, operasyonlar yapılır" dedi.

“Bu paralar bütçeye gelmiş, bu paralar bunlara dağılmış, bu paralar bir başkasına gitmiş... Eğer bütçeden bu şekilde para çalınmazsa bir başka şekilde çalınır. Bizim açımızdan ne olur biliyor musunuz, bu paralar Hazine’ye gelirse F-16’lar alınır, yine gidip operasyon yapıp bombalar yağdırırlar”

Sakık konuşmasını "hazine bekçiliği yapmayız" sözleriyle sonlandırdı.

“Evet, bu Hazine’nin bekçisi değiliz yani Hazine çok da bizim hayatımıza bir şey yansıtmıyor. 2002’den bugüne kadar eski parayla tam 1 katrilyon 732 trilyon para almışsınız Hazine’den. Biz bir tek lira para almamışız. Bir de bize diyorsunuz, "gelin bu Hazine’nin bekçiliğini yapın."

ulusalkanal.com.tr