CHP'li vekilden çok tartışılacak açıklama

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının ardından ses kasetleri üzerinden polemikler devam ediyor. Bu polemilklere bugün 21. dönem CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın da katıldı.

CHP'li vekilden çok tartışılacak açıklama

Bugün öğlen saatlerinde TBMM’de yaptığı basın açıklamasında cemaatten, “Sivil toplum örgütü” olarak bahseden CHP’li vekil Ayaydın hakkında basında çıkan haberlere yanıt verdi.

Ayaydın, iki günden beri bazı yayın organlarında kendisinin de adının geçtiği bir kasetten söz edildiğini belirterek, kendisinin 25 Ekim 2012 tarihinde Samanyolu TV'de bir programa davet edildiğini, İstanbul trafiğini de dikkate alarak erken gittiğini ve orada program saatini beklerken kanalın üst düzey yöneticisiyle odasında sohbet ettiğini anlattı. Programa giderken gazetelerde Fethullah Gülen'in, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle kendisine geçmiş olsun dileklerini iletenlere teşekkür ilanını gördüğünü ifade eden Ayaydın, kendisinin de yayın grubunun temilcisine Gülen için geçmiş olsun dileklerini ilettiğini kaydetti.

Ayaydın, dini cemaatlerin de birer sivil toplum örgütü olduğunu belirterek, STK'ların siyasetçilerin odak noktasında olduğunu söyledi.

Ayaydın, "Benimle ilgili ikinci iddia; CHP PM'de henüz karar almadan 27 gün önce, CHP adına Mustafa Sarıgül'ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığıyla ilgili sanki ben Gülen cemaatine önceden bilgi veriyorum, onlarla görüş alışverişi yaptığım izlenimi veren bu haberin bu şekilde değerlendirmesinden son derece rahatsızım. 3 Aralık'ta aday olacağını ben söylemiyorum. Bugün bunu konu eden gazetelere bakın. Benim kanalda olduğum 25 Ekim'deki gazetelerde bu haberler var. Sarıgül'ün adaylığını, 3 Kasım'da ben değil, bütün basın yayın organları o gün söylüyor. Bu haberlerin yanlı şekilde değerlendirmeye alındığı açıktır" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

chp aydın ayaydın