Hakan Bayrakçı ile Yerel Seçim programının bu haftaki konuğu Gülümser Heper

Sonar Başkanı Hakan Bayrakçı ile Yerel Seçim programına bu hafta CHP Sivas Belediye Başkan Aday Adayı Prof. Dr. Gülümser Heper konuk oluyor.

Hakan Bayrakçı ile Yerel Seçim programının bu haftaki konuğu Gülümser Heper

İkbal Tulgar'ın sunacağı programda yanıtı aranacak sorular şunlar:

Sivas halkının yerel yöneticilerden beklentileri neler?

Prof. Dr. Gülümser Heper'in Sivas için projeleri neler?

Şehir içi ulaşım konusunda planları neler?

Sanat ve Kültür alanına ilişkin neler yapacak?

Sivas'ta spor tesisleri yeterli mi?

Turizm konusunda ne düşünüyor?

Halk sağlığını tehdit eden olgular neler?

Prof. Dr. GÜLÜMSER HEPER KİMDİR?

1964’te Sivas’ta doğdu; ilk, orta ve lise eğitimini Sivas’ta tamamladıktan sonra, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı üniversitenin İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. Sivas’ta Kronik Böbrek Hastalıkları Derneği’ni kurdu ve başkanlığını yürüttü. 1992’de İç Hastalıkları Uzmanı oldu. 1993’te Kardiyoloji Kliniği’nde Kardiyoloji İhtisası’na başladı. 2003 yılında Kardiyoloji Doçenti, 2008’de Profesör oldu. Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanı seçildi.

Türkiye ve dünyada mevcut sağlık politikaları üzerine derinlemesine analizler yaptıktan sonra, Türkiye'deki sağlık politikası uygulamalarını eleştirmeye başladı. Bir grup hekimle birlikte kaleme aldığı Tıp Bu Değil adlı iki ciltlik kitapla sağlık sistemindeki sorunları ve çözümleri tartıştı. Halk sağlığı konusunda halka yönelik bilgilendirici televizyon programlarına ve sempozyumlara katıldı. Türkiye Partisi’nin “sağlık programı”nı bizzat hazırladı.

Ulusal ölçekli birçok gazetede sağlık alanında, ayrıca sosyal ve siyasal konularda yayınlanmış çok sayıda makalesi vardır. Edebiyatı özel ilgi alanı olarak benimseyen ve basılmış bir hikâye kitabı bulunan Heper bir erkek çocuk annesidir.

Yerel Seçim 4 Kasım Pazartesi 21:00 de Ulusal Kanal'da

ulusalkanal.com.tr

ulusal kanal yerel seçim Hakan Bayrakçı gülümser heper