Bakan Selçuk'tan flaş bayram ikramiyesi açıklaması

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği bayram ikramiyesinin ödeme tarihi açıklandı. Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaklaşık 12 milyon emeklinin Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 7-11 Nisan tarihleri arasında ödeneceğini duyurdu.

Bakan Selçuk'tan flaş bayram ikramiyesi açıklaması

Emeklilerin merakla beklediği tarih açııklandı. Erken Bayram ikramiyeleri 7-11 Nisan arasında verilecek.

Kovid-19 salgınan karşı alınan ekonomik önlemler paketinde yer alan bayram ikramiyeleri için ödeme tavkimi netleşti.

Tarihlere ilişkin açıklama Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi. Bakan yaklaşık 12 milyon emekliye 7-11 Nisan tarihleri erken ikramiye ödemesi yapılacağını açıkladı.

Selçuk, SSK kapsamında olanlara tahsis numarasının son rakamına göre, 17, 18, 19 olanlar için 7 Nisan, 20, 21, 22 olanlar için de 8 Nisan ödemelerin yapılacağını belirtti. Tahsis numarasının sonu 23, 24 olanlar için 9 Nisan, 25, 26 olanlar için ise 10 Nisan’da ödeme olacak. Bağ-kur ve Emekli Sandığı kapsamında olanlara ise 11 Nisan’da ödenecek.

Bakan açıklamasında, virüsün en fazla yaşlıları etkilediğini de hatırlattı. Bu kapsamda kamu bankalarının 76 yaş üstü vatandaşların aylıklarını evinde ödediğini hatırlattı. Ayrıca emekli aylığını PTT’den alan 65 yaş üstü vatandaşların da istekleri halinde, ikramiyelerin evlere teslim edildiğini bildirdi.

ulusal.com.tr

PTT