Antalya'da 19 Mayıs yüzbinlerin katılımıyla büyük coşku içinde kutladı

Antalya 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı yüz binlerin katılımıyla büyük coşkuyla kutladı. 70'e yakın sendika, oda ve demokratik kitle örgütünün oluşturduğu 'Türkiye Cumhuriyeti İçin 19 Mayıs'ta Antalya El Ele Platformu' ve Muratpaşa Belediyesi'nin öncüllüğünde bir araya gelen Antalyalılar milli bayramına sahip çıkarak coşku içinde kutladı.

Antalya'da 19 Mayıs yüzbinlerin katılımıyla büyük coşku içinde kutladı

Konyaaltı Varyant'ta binlerce metre kare uzunluğundaki ay yıldızlı bayrağın etrafında kenetlendi Antalyalılar. Tek yürek olup Cumhuriyet Meydanı'na "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganıyla yürüdü. En önde platformun dev pankartının yer aldığı yürüyüşte Antalya gelincik tarlasında döndü. Fenerler karanlığa karşı yandı, bayraklar bağımsızlık için dalgalandırıldı. Cumhuriyet Meydanı'na ulaşan kitle büyük bir coşku ile karşılandı. Platform sözcüsü İbrahim Daş, Meydan'ı hınca hınç dolduran Antalyalılara seslendi, 19 Mayıs'ın önemine vurgu yaptı, Türkiye'nin Başkanlık sistemi adı altında iç savaşın eşiğine getirildiğini vurguladı. Devlet yönetimi işinin ciddi bir uğraş olduğunu vurgulayan Daş, acil ihtiyacın Mustafa Kemal anlayışı olduğunu belirtti. Yaklaşan milletvekili seçimlerinin önemine vurgu yapan Daş, yurttaşları parlamenter rejime sahip çıkmaya çağırdı. Daş, Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet yaşayacağına vurgu yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından söz alan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, konuşmasında hükümete yüklendi; "Gazetelere başarı manşetleri attıranlar, ekonomi sayfalarına kalkınma manşetleri attıranlar, yalan söylüyorlar" diye konuştu. Başkan Uysal da yaklaşan seçimleri işaret etti, yurttaşlara seçme hakkını en etkin şekilde kullanma çağrısı yaptı. Uysal, Atatürk'ü anmanın ancak ve ancak onun vasiyetini yerine getirmekle mümkün olacağına işaret etti.

Konuşmaların ardından marşlarla yaşadıkları coşkuyu tırmandıran Antalyalılar için, Sanatçı Sıla'nın verdiği konserle kutlama programı son buldu.

Haber: Merve Demirağ - Fotoğraf: Ekin Akgün / ANTALYA

# antalya # 19 mayıs # kutlandı