Bayramdan sonra yeni esnetme kararları alınabilir

Bayramdan sonra günlük vaka sayısı 500’e düşerse yeni esnetme kararları gündeme gelebilir. 65 yaş ve üzerindeki yurttaşların izin günlerinin artırılması bekleniyor. Bu yaş grubuna marketler, AVM’ler ve toplu taşıma araçlarının yasaklanması şartıyla kısıtlamaların kaldırılacağı tahmin ediliyor.

Bayramdan sonra yeni esnetme kararları alınabilir

Bayramdan sonraki tabloya göre yeni esnetme kararları alınabilir.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son yapılan Bilim Kurulu toplantısının ardından bayramdan sonraki duruma dikkat çekmişti. Hükümetin yaptığı toplantılarda da bayram sonrasına dönük hazırlıkların ele alındığı belirtildi.

Toplantılardaki değerlendirmelere göre sokağa çıkma yasağının ardından günlük vaka sayısının 500’e düşmesi bekleniyor. Son verilere göre 25 ilde bir haftadan beri yeni vaka görülmüyor. 50 ilde ise her gün görünen ek vaka sayısı 10 civarında. Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre vaka takiplerinin bölge bölge izleneceği belirtiliyor.

Kısıtlamalar nedeniyle toplumda oluşan yorgunluğu gidecek adımların atılması planlanıyor. Günlük vaka sayısındaki düşüşle haziran ayında yeni serbestlik kararları gündeme gelebilir.

Bayramdan sonra yapılacak değerlendirmede 65 yaş ve üstündekiler bu kararlar kapsamında değerlendirilebilir.

Bu yaş grubuna marketler, AVM’ler ve toplu taşıma araçlarının yasaklanması kaydıyla kısıtlamaların kaldırılması bekleniyor. 65 yaş ve üstündekilerin izin günlerinin sayısı arttırılabilir. Araba kullanmalarına veya kurallara uyarak çalışmalarına izin verilmesi de öngörülüyor.

Öte yandan edinilen bilgilere göre ilk konulan yasaklar en son kaldırılacak. Okullar, düğün, kapalı alan aktiviteleri ve adliyelere son aşamada izin verilecek.

ulusal.com.tr

koronavirüs bayram vaka sayısı