"PKK'nın IŞiD'e karşı mücadelesi illüzyon"

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, IŞİD Koalisyonunda Türkiye'ye rol biçenlerin kendilerini Türkiye'nin yerine koyması gerektiğini söyledi. PKK'nın hâlâ bir terör örgütü olduğunu kaydeden Çiçek, PKK'nın IŞİD'le mücadelesinin Batı'ya sempatik görünmeye dönük bir illüzyon olduğunu belirtti.

"PKK'nın IŞiD'e karşı mücadelesi illüzyon"

Danimarka Meclis Başkanı'nı kabulünde konuşan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ABD'nin IŞİD koalisyonu ve PKK konularına değindi. "Terörün her türlüsüne karşıyız" diyen Meclis Başkanı Türkiye'ye rol biçmeye çalışanları eleştirdi.

"TÜRKİYE'NİN YERİNE KENDİLERİNİ KOYSUNLAR"

"Uluslararası toplumun Türkiye'den, Suriye ve Irak konusunda yüksek beklentisi var… Uzaktan göründüğü kadar çok kolay bir sorunla karşı karşıya değiliz. 'Türkiye şunu yapsın, bunu yapsın' diyenler, Türkiye'nin yerine kendilerini koymadan beklenti içerisinde oluyorlar."

Çiçek, PKK'nın IŞİD'e karşı yürüttüğü mücadelenin sempatik görünmeye dönük bir illüzyon olduğunu da söyledi.

"PKK EYLEMLERİNE DEVAM EDİYOR"

"PKK yol kesiyor, adam kaçırıyor, fırsat buldukça bombalama eylemelerini yapmaya devam ediyor. Kendisini bir hayır kurumu gibi gösterme çabaları var, özellikle Irak'ta yaşanan gelişmelerden sonra. PKK, IŞİD'e karşı verdiği mücadeleden bahisle batı toplumlarına sempatik görünme çabası içinde. Böyle bir illüzyona inşallah batı toplumları inanmaz. Bu örgüt, terör örgütü olmaya devam ediyor."

ulusalkanal.com.tr