Rüşvet operasyonunda 41 kişi hakkında dava açıldı!

Türk Hava Kurumu'ndaki yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili soruşturmada 41 şüpheli hakkında dava açıldı. Savcılık iddianamesinde zanlıların rüşvet paralarını aklamak için endüstriyel yağ aldıkları iddia edildi.

Rüşvet operasyonunda 41 kişi hakkında dava açıldı!

Türk Hava Kurumu'ndaki yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine başlatılan savcılık soruşturması tamamlandı.

Aralarında eski THK Başkanı Osman Yıldırım'la oğlu Emre Yıldırım'ın da bulunduğu 41 şüpheli hakkında dava açıldı.

İddianamede, Fransız Eurocopter firmasından rüşvet karşılığı ambulans helikopter alınması için yapılan anlaşma ayrıntılarıyla anlatıldı.

Bir numaralı sanık Osman Yıldırım'a, rüşvet alma, zimmet, haksız mal edinme, görevi kötüye kullanma gibi suçlamalar yöneltildi.

İddianameye göre; zanlılar, Sağlık Bakanlığı'nın kiraladığı 17 ambulans helikopterin ihalesine katılmak için şirket kurdular. İhaleyi kazandıktan sonra da satış hasılatının yüzde 2.5 oranında komisyon karşılığında helikopterleri Eurocopter firmasından aldılar.

Zanlılar, anlaşma sonrası Eurocopter firmasına danışmanlık hizmeti veren bir şirket daha kurdu. Komisyon payı olan 2 milyon 732 bin lira rüşvet parası da bu şirketin hesabına aktarıldı. İddianamede rüşvet parasının endüstriyel - madeni yağ alınarak aklanmak istendiği de belirtildi.

ulusalkanal.com.tr