Erdoğan: Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı bu çerçevede değerlendirmemiz gerekiyor

Erdoğan: Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı bu çerçevede değerlendirmemiz gerekiyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışında konuştu. Erdoğan köprüden geçişlerin 31 Ağustos gecesine kadar ücretsiz olduğunu açıkladı. Erdoğan, "İnşallah 31 Ağustos gecesine kadar köprüden geçiş ücretsiz olacak" dedi.

Açıklamalarında 53 vatandaşımızın yaşamını yitirdiği Gaziantep'teki hain terör saldırısına sert tepki gösteren Erdoğan, "Bunun İslam'la alakası yoktur, bunlar Müslüman falan değildir. Öyle ellerinde taşıdıkları paçavraya bakmayın, o bayrak değildir. Orada Kelime-i Tevhid'in yazılı olmasına bakmayın, oradaki Allah, Muhammed ifadelerine bakmayın. Zira Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'inde 'Allah ismi celilini bunlar istismar ederler' diye haber veriyor. Bunlar istismarcıdır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna düzenlenen terör saldırısına da değindi. Erdoğan, "Türkiye terörle mücadelede geri adım atmayınca, üstelik bir de Cerablus operasyonunu başlatınca yeni oyunlar peşine düştüler. Dün Artvin'de CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı işte bu çerçevede değerlendirmemiz gerekiyor. Artvin'de, Sayın Kılıçdaroğlu nezdinde ülkemizin, 7 Ağustos'ta Yenikapı'da, Cumhurbaşkanıyla Başbakanıyla Genelkurmay Başkanıyla CHP ve MHP genel başkanlarıyla sivil toplum kuruluşlarıyla tüm toplum kesimleriyle sergilediği birlik ve beraberlik manzarası hedef alınmıştır. Bunları bu çıldırtmıştır. Bu vesileyle ben bir kez daha Sayın Kılıçdaroğlu'na ve beraberinde bulunan tüm arkadaşlarına şahsım, milletim adına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Kendisine bu terör saldırısı karşısında gösterdiği soğukkanlı ve sağduyulu duruş için de teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Temeli büyük bir coşkuyla attık. Dalga geçenler oldu, yaptırmayacağız diyenler oldu. Ama biz dedik ki bu yoldan dönmek yok. Yapacağız dedik. Hamdolsun Halep oradaysa arşın burada.Şimdi açılışını sizlerle beraber yapıyoruz. Siz farklısınız. Siz tankların, topların, helikopterlerin önünde duran bir milletsiniz. Siz onlara pirim vermediniz. Size bu eserler yakışır. Birinci köprü şimdi ne oldu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oldu. Onun adını siz koydunuz. İkinci köprü Fatih Sultan Mehmet köprüsü. Üçüncü köprü Yavuz Sultan Selim köprüsünü beraber açıyoruz.

İnşallah 20 Aralık'ta Avrasya Tünelinin açılışını yapıyoruz. Bu millet neye layıksa bunların hepsi olacak. Bu güzel günümüzü bizlerle paylaşan tüm dost devlet başkanlarına teşekkür ederiz.

Bu millet neye layıksa bunlaın hepsi olacak. Bunların hepsini yapacağız. Zira muasır medeniyetlerin seviyesine çıkmak lafla olmuyor, çalışmakla oluyor.

Bu köprü (Yavuz Sultan Selim Köprüsü) hem tekerlekli araç geçişini hem raylı sistemi birlikte sağlıyor olması bakımından kendi alanında dünyada öncü bir köprü, böyle bir özelliğe sahip. Şu anda iftiharla gördüğümüz, seyrettiğimiz bu köprü inşallah dünyada birçok şeye, yayınlara, inanıyorum ki öncü olacak. Bununla iftihar edeceğiz. Bunu göreceksiniz, dünya filmleri buralarda çekilecek, göreceksiniz. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Biz bunlarla anılacağız. Bu yola bunlarla devam edeceğiz."

"BUNLAR MÜSLÜMAN DEĞİL"

(Gaziantep'teki terör saldırısı) Bunun İslam'la alakası yoktur, bunlar Müslüman falan değildir. Öyle ellerinde taşıdıkları paçavraya bakmayın, o bayrak değildir. Orada Kelime-i Tevhid'in yazılı olmasına bakmayın, oradaki Allah, Muhammed ifadelerine bakmayın. Zira Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'inde 'Allah ismi celilini bunlar istismar ederler' diye haber veriyor. Bunlar istismarcıdır.

Elinde silah, tank, top... Bakıyorsunuz, 12, 13, 14 yaşında yavruların vücutlarına bombaları bağlayıp, canlı bomba olarak bunları kullanıyorlar. Böyle bir şey yok. Bizim dinimiz bir barış dinidir. Bunlar bizim dinimizi lekelediler, dinimize gölge düşürdüler ama bu oyunu da biz bozacağız, bu millet bozacak.

Bu millet neye layıksa bunların hepsi olacak. Zira muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak öyle lafla olmuyor icraatla oluyor.

Devlet içinde devlet asla. Böyle hevese kapılanlar, pılısını pırtısını toparlayıp gidiyorlar. Ne dedik? İnlerine gireceğiz. Girdik mi? Girdik.

"BİZ BUNLARLA ANILACAĞIZ"

Bu köprü (Yavuz Sultan Selim Köprüsü) hem tekerlekli araç geçişini hem raylı sistemi birlikte sağlıyor olması bakımından kendi alanında dünyada öncü bir köprü, böyle bir özelliğe sahip. Şu anda iftiharla gördüğümüz, seyrettiğimiz bu köprü inşallah dünyada birçok şeye, yayınlara, inanıyorum ki öncü olacak. Bununla iftihar edeceğiz. Bunu göreceksiniz, dünya filmleri buralarda çekilecek, göreceksiniz. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Biz bunlarla anılacağız. Bu yola bunlarla devam edeceğiz.

"YENİ HAZIRLIKLARIMIZ VAR"

Yeni hazırlıklarımız var. Ne yapıyoruz? İnşallah Kanal İstanbul'un da hazırlıklarını bitiriyoruz. Bu da yetmeyecek. Şimdi Çanakkale'ye de bir gerdanlık lazım. Çanakkale Köprüsü'nün de hazırlıklarını yapıyoruz. İnşallah bütün bunlarla birlikte dünyada Türkiye farklı bir konuma erişecek. Niye hazmedemiyorlar bizi? Niye kıskanıyorlar bizi? İşte bunlardan dolayı.

Türkiye tamamlanan, inşası süren, başlanacak olan projelerle hedeflerine adım adım ilerliyor. Ekonomide tüm göstergeler, onca badireye rağmen olumlu yönde seyrediyor, sıkıntılı bir yıl olsa da olumlu yönde seyrediyor.

Birliğimizi, beraberliğimizi bozmak için, milletimizin arasına her dönem farklı fitne tohumları ekilmek istenmiştir. Kimi zaman bu Alevi-Sünni fitnesi olmuştur. Kimi zaman Türk-Kürt fitnesi, kimi zaman ilerici-gerici fitnesi, kimi zaman sağcı-solcu fitnesi olmuştur. Kavramlar değişmiştir ama amaç hep aynı olmuştur. Geçmişte bu sebepten çok acılar yaşadık. Kardeşi kardeşe düşman ettiler, bizi birbirimize vurdurdular, ardından ellerini ovuşturdular. Biz her defasında akan gözyaşımızla, kanımızla, daralan yüreğimizle baş başa kaldık. 15 Temmuz uzun zamandır, defalarca tekrarlanan bu oyunun bozulduğu tarih olmuştur.

"PAZAR GÜNÜ GAZİANTEP'E GİDİYORUM"

​Pazar günü Gaziantep'e gidiyorum, başsağlığına gidiyorum, oradaki şehitlerimizi anmaya gidiyorum, çünkü şunu unutmayın; Eğer lider taşın arkasına gizlenirse millet, ordu dağın arkasına gizlenir. Bu bir kelam-ı kibardır, onun için üzerine üzerine yürüyeceğiz.

"BU MİLLETLE UĞRAŞMAKTAN VAZGEÇİN"

Birliğimizi, beraberliğimizi bozmak için, milletimizin arasına her dönem farklı fitne tohumları ekilmek istenmiştir. Kimi zaman bu Alevi-Sünni fitnesi olmuştur. Kimi zaman Türk-Kürt fitnesi, kimi zaman ilerici-gerici fitnesi, kimi zaman sağcı-solcu fitnesi olmuştur. Kavramlar değişmiştir ama amaç hep aynı olmuştur. Geçmişte bu sebepten çok acılar yaşadık. Kardeşi kardeşe düşman ettiler, bizi birbirimize vurdurdular, ardından ellerini ovuşturdular. Biz her defasında akan gözyaşımızla, kanımızla, daralan yüreğimizle baş başa kaldık. 15 Temmuz uzun zamandır, defalarca tekrarlanan bu oyunun bozulduğu tarih olmuştur

Bugünden geriye doğru baktığımızda, millet olarak 2 bin 200 yıllık bir devlet ve ordu geleneğine, bin 400 yıllık bir medeniyet müktesebatına, bin yıllık bir coğrafi devamlılığa sahibiz. Bu kadim tarihin en önemli vasfı, birlik ve beraberlikle hareket ettiğimizde üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorunun, ulaşamayacağımız hiçbir hedefin olmayışıdır. Daha 100 yıl önce Çanakkale Zaferi'ni, ardından İstiklal Harbi'ni millet olarak birliğimiz, beraberliğimiz sayesinde kazandık. 15 Temmuz'da yine milletimizin tek vücut olarak darbecilerin karşısına dikilmesi sayesinde neticeye ulaştık. İnşallah bundan sonra da ihtilafa, tefrikaya düşmeden, aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz

Bu son saldırılarında PKK, DAİŞ, FETÖ gibi terör örgütlerinin arkasındaki güçlere sesleniyorum. Bu saldırının da PKK gibi FETÖ gibi terör örgütlerinin arkasındaki güçler, kendinize çeki düzen verin. Türkiye artık bu oyunlara gelmiyor ve gelmeyecek. Gelin bu milletle uğraşmaktan vazgeçin.

"KILIÇDAROĞLU'NA YÖNELİK SALDIRIYI BU ÇERÇEVEDE DEĞERLENDİRMEMİZ GEREKİYOR"

Türkiye terörle mücadelede geri adım atmayınca, üstelik bir de Cerablus operasyonunu başlatınca yeni oyunlar peşine düştüler. Dün Artvin'de CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı işte bu çerçevede değerlendirmemiz gerekiyor. Artvin'de, Sayın Kılıçdaroğlu nezdinde ülkemizin, 7 Ağustos'ta Yenikapı'da, Cumhurbaşkanıyla Başbakanıyla Genelkurmay Başkanıyla CHP ve MHP genel başkanlarıyla sivil toplum kuruluşlarıyla tüm toplum kesimleriyle sergilediği birlik ve beraberlik manzarası hedef alınmıştır. Bunları bu çıldırtmıştır. Bu vesileyle ben bir kez daha Sayın Kılıçdaroğlu'na ve beraberinde bulunan tüm arkadaşlarına şahsım, milletim adına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Kendisine bu terör saldırısı karşısında gösterdiği soğukkanlı ve sağduyulu duruş için de teşekkür ediyorum.

"31 AĞUSTOS GECESİNE KADAR ÜCRETSİZ"

İnşallah 31 Ağustos gecesine kadar köprüden (Yavuz Sultan Selim Köprüsü) geçiş ücretsiz olacak.

ulusalkanal.com.tr