İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri son bir yılda yüzde 40 arttı

Uluslararası Kudüs Vakfı, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerinin son bir yılda yüzde 40 arttığını açıkladı. ABD'nin Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansına yardımları durdurma kararı ise "Filistinlilere yeni bir darbe" olarak değerlendirildi.

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri son bir yılda yüzde 40 arttı.

Açıklama Uluslararası Kudüs Vakfı tarafından yapıldı. Merkezi Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bulunan Uluslararası Kudüs Vakfı yöneticileri, Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri içeren yıllık "Aksa'ya Bakış" raporunu paylaştı.

Vakfın Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Bişara Hermec, Mescid-i Aksa'nın bugün tüm yönleriyle gerçek bir tehlikeyle karşı karşıya bulunduğunu söyledi. Cami ve kiliselere yönelik saldırı, ihlal ve hırsızlık girişimlerinin kabul edilemeyeceğine dikkat çekti Hermec.

ABD'nin Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansına yardımları durdurma kararı da "Filistinlilere yeni bir darbe" olarak değerlendirildi. Hermec, "ABD yönetiminin yardımları durdurma kararını ırkçı bir adım olarak görüyoruz." dedi.

Öte yandan işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya 260 fanatik Yahudi baskın düzenledi. İsrail polisi Aksa'nın avlusunda baskına tepki gösteren bazı Filistinlileri gözaltına aldı. Gözaltılara tepki gösteren cemaat de tekbirler eşliğinde İsrail polisini protesto etti.

ulusal.com.tr