"Ermeni meselesi emperyalistlerin kışkırtmasıyla olmuştur"

Akademisyen-Yazar Mehmet Perinçek, Şişli Atatürk Düşünce Derneği'nin (ADD) Ermeni Soykırımı iddiasına ilişkin düzenlediği panele katıldı.

"Ermeni meselesi emperyalistlerin kışkırtmasıyla olmuştur"

Akademisyen-Yazar Mehmet Perinçek, Şişli Atatürk Düşünce Derneği'nin (ADD) Ermeni Soykırımı iddiasına ilişkin düzenlediği panele katıldı.

Şişli ADD'nin dün düzenlediği panelde konuşan Perinçek, Rus arşivlerinden elde ettiği bilgileri paylaştı. Belgelerden üç temel sonuç çıktığını belirten Perinçek, “1915 bir soykırım değil, muketeladır. Batı devletleri ve Çarlık Rusya'sı tarafından Ermeni çeteleri kışkırtılmıştır. Türkiye vatan savunması yapmıştır, meşru müdafadır” dedi. Perinçek şunları ifade etti: “Osmanlı'da Ermeni'lere özel bir ayrım yapılmamıştır. Bir Kürdün, bir Türkün, bir Ermeni'nin yaşadığı sorunlar aynıdır. 1453'te İstanbul fethedildiğinde Ermeni'lere dokunulmamıştır. Zanaat ve ticaretlerine aynen devam etmişlerdir. Ermeni meselesi Batı devletlerinin ve Rusya'nın Osmanlı'yı bölmek için çıkardığı suni bir problemdir.”

'Soykırım değil, karşılıklı kırım yaşanmıştır'

Çarlık devlet adamlarının kendi aralarındaki yazışmalarında, Türkiye'deki Ermeni'lere verilen iki görevin olduğunu söyleyen Perinçek, “Bu görev cephe gerisinde orduyu zora sokmak, gönüllü ermeni birliklerini kurmak ve Osmanlı işgaline yardımcı olmaktır” dedi. Perinçek şöyle devam etti: “Cephe gerisinde büyük Ermeni kitlesinin zararları olmuştur. Belli bir görüş ve sınıftan değil, her kesim Ermeni'lerin bu hareketin içinde olduğu görülür. Bu da techir kararının ne kadar haklı gerekçeye dayandığını ortaya koyuyor. Ermeni meselesi bir emperyalizm meselesidir. Tamamen emperyalistlerin kışkırtması ile ortaya çıkan bir olaydır. Bir soykırım değil karşılıklı kırım yaşanmıştır. Türkiye vatan mücadelesi vermiştir. Acı olaylar yaşanmış ve bu acıların sorumlusu savaşı kışkırtanlar ile alet olanlardır” dedi.

Haber & Fotoğraf: Nasuh Bektaş

ulusalkanal.com.tr