Suriye IŞİD'i güneye süpürecek

Suriye ordusu El Bab güneyinden Rakka istikametine ilerlemek için hazırlık yapıyor. Özel kuvvetlerin, bir koldan YPG'nin elindeki Menbiç sınırına bir koldan da Deyr Hafir beldesine doğru operasyon başlatacağı belirtiliyor. Suriye askeri kaynaklarına göre, Suriye ordusunun Fırat nehri boyunca IŞİD'i süpürerek Rakka yakınlarındaki Tabka askeri üssüne ulaşmayı hedefliyor.

El Bab kent merkezine 2 kilometre yaklaşan Surie Ordusu istikametini Rakka'ya doğru çevirdi. El Bab güneyindeki Tadif kasabasına kadar gelen Suriye ordusunun iki koldan operasyonlarını sürdürmesi bekleniyor.

Birinci istikamet YPG'nin elindeki Menbiç kasabası. Buna göre Suriye ordusu El Bab güneyinden Menbiç'e kadar bir hat çizerek IŞİD'i süpürmek için mevzilerini kuvvetlendirecek.

Planlamaya göre El Bab güneyinden sağlam bir dayanak noktası oluşturulacak. Deyr Hafir temizlendikten sonra ordu birlikleri Rakka yakınlarındaki stratejik Tabka askeri üssüne doğru IŞİD'i silme harekatına başlayacak. Bu şekilde Suriye, Rakka konusundaki askeri operasyonlarda masada olabilecek.

Bu iki hatta başarı sağlandıktan sonra IŞİD'in Fırat nehri boyunca aşağı doğru süpürülmesi kolaylaşacak. Askeri kaynaklar Suriye ordusunun Rakka'ya doğru geliştirdiği stratejini kapsamında Tabka Askeri üssünün kritik önemde olduğunu belirtiyor.

El Bab güneyinde TSK ile komşu olacak Suriye ordusu arasında olumsuz bir durum yaşanmaması için de Rusya ile kurulan askeri işbirliği ve gözlem odası aktif şekilde değerlendirilecek. Bu kapsamda Rusya, Suriye ordusu El Bab güneyindeki Tadif'e ulaştığında "Türkiye ile anlaşılan sınıra gelindi" açıklaması yapmıştı.

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı Palmira operasyonu ile ilgili yeni bilgiler paylaştı. 200 teröristin öldürüldüğünü duyuran bakanlık, Rus uçaklarının Suriye genelinde geçtiğimiz hafta 90'dan fazla sorti yaptığını açıkladı.

ulusalkanal.com.tr