Ulusal Kanal görevden alınan müdürleri araştırdı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde cemaat depremi yaşandı. 16 Emniyet Müdürü apar topar görevden alındı. Emniyet Müdürleri arasında cemaatçi ya da cemaate yakın isimler dikkat çekiyor. Ulusal Kanal görevden alınan müdürleri araştırdı.

Ulusal Kanal görevden alınan müdürleri araştırdı

Recep Güven'in ismi "Emniyet'teki F Tipi Örgütlenmenin Etkin Elemanları" isimli lisdede yer aldı. Ergenekon tertibini yürüten isimler arasında önemli bir yeri vardı. 2001 ve 2006 yıllarında Ergenekon Şeması'nı dönemin Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'un önüne koyan kişiydi. Türk Ordusu aleyhine gizli tanık devşirmesiyle ünlendi. Ramazan Akyürek'in İstihbarat Daire Başkanı olduğu dönemde yardımcısı Recep Güven'di. İstihbarat Dairesi'ndeki Hrant Dink Suikastı ile ilgili kayıtların silinmesi skandalında adı geçti.

MUSTAFA AKTAŞ - SAKARYA EMNİYET MÜDÜRÜ

Mustafa Aktaş, İstanbul'da 2007'deki Ergenekon operasyonlarını yöneten polis ekibinin başındaydı. Ergenekon tertibini planlayan ve uygulamaya koyan isimler arasında adı geçiyor.

ALİ OSMAN KAHYA - BURSA EMNİYET MÜDÜRÜ

Ali Osman Kahya, Mustafa Sağlam ve Ramazan Akyürek ile birlikte Emniyet'teki Fethullahçı örgütlenmeyi başlatan isimlerden. Zirve yayınevi saldırısı sırasında Malatya Emniyet Müdürü'ydü. Kahya'nın emrindeki polislerin, saldırıdan bir gün önce sanıkları atış taliminden dönerken yakalayıp silahlarıyla serbest bıraktığı ortaya çıkmıştı.

MUSTAFA SAĞLAM - ANTALYA EMNİYET MÜDÜRÜ

Mustafa Sağlam; Akyürek ve Kahya ile Emniyet'teki F Tipi örgütlenmenin ağabeylerinden.

ÖMER AYDIN / GAZİANTEP EMNİYET MÜDÜRÜ

Emniyet'teki F Tipi Örgütlenmenin Etkin Elemanları Listesi'nde adı yer alan Ömer Aydın, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

AHMET ZEKİ GÜRKAN - ADANA EMNİYET MÜDÜRÜ

Ahmet Zeki Gürkan da 57 kişilik Emniyet'teki F Tipi Örgütlenmenin Etkin Elemanları Listesi'nde yer alıyordu.

MUAMMER BUÇAK / EGM YARDIMCISI

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Muammer Buçak, hem 57 kişilik Fethullahçı polisler listesinde hem de daha önceki 132 kişilik 1999 tarihli listede adı geçiyordu. Cemaat örgütlenmesinde stratejik önem taşıyan Personel Daire Başkanlığı görevini yürüttü.

Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay, Erzurum Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Kocaeli Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Malatya Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Samsun Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli ve Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş da cemaate yakınlığıyla bilinen isimler.

ulusalkanal.com.tr