Terör örgütü PKK, Kandil'in yüzde 60'ını Sincar'a taşıdı

2014 yılının Ağustos ayından bu yana Sincar'a yerleşmeye başlayan terör örgütü PKK, Amerika'nın da yoğun desteğiyle Kandil'in yüzde 60'ını Sincar'a taşıdı. Terör örgütü PKK, Sincar'a güvenlik noktaları inşa etti.

Terör örgütü PKK, Kandil'in yüzde 60'ını Sincar'a taşıdı

PKKSincar'daki varlığını daha da arttırdı. Kandil’in yüzde 60’ı Sincar’a taşındı. Amerika'nın yoğun desteğiyle terör örgütü PKK’ya güvenlik noktaları inşa edildi.

Ankara’nın büyük tehdit olarak gördüğü Sincar’daki terör örgütü PKK varlığı ile ilglili bölgedeki bir askeri kaynak önemli tespitler yaptı. Karar gazetesinin haberine göre Amerika'nın desteğiyle 2014 yılından bu yana bölgede konumlanmaya başlayan PKK, Kandil’in yüzde 60’ını Sincar'a taşıdı.

Bölgedeki askeri bir kaynak, Sincar'ın kritik terör örgütü PKK kamplarına yakın bir mesafede olmasına dikkat çekti. Kaynak, "Sincar Türkiye’nin burnunun dibinde diyebileceğimiz bir bölgede. Zaho’dan girilirse 100, Kamışlı’dan da yaklaşık 65-70 kilometre. Elbette Irak-Suriye sınırının en kritik birleşim yerinde stratejik öneme haiz bir bölge." dedi.

Askeri kaynak tıpkı Suriye'de olduğu Sincar'da da terör örgütü IŞİD öne sürülerek bölgenin ele geçirildiğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

pkk kandil terör Ağustos Sincar