Erdoğan ne yapacak?

Başbakan Erdoğan'ın "inlerine gireceğiz" dediği Gülen cemaatinin "inleri" bütün ayrıntılarıyla yıllar önce güvenlik birimleri tarafından tespit edildi. Ancak Ergenekon ve Balyoz tertipleri için Gülen cemaatiyle işbirliği yapan AKP Hükümeti, bu raporların üzerini örttü. Ulusal Kanal cemaat örgütlenmenin Türkiye çapındaki yapılanmasının şifrelerini eleveren o raporların dosyasını yeniden açtı. İşte okyanus ötesi kumandalı o paralel örgütlenmenin il il isim isim şifreleri...

Başbakan Erdoğan'ın sözünü ettiği o "inler" emniyet raporlarına işte böyle yansıdı...

"Balıkesir; İldeki faaliyetlerin öncülüğünü ve koordinesini Burdur ili Gölhisarı ilçesi Dirmil köyü nüfusuna kayıtlı Hasan-Hayriye oğlu 1961 doğumlu Enver Özeren'in yaptığı....

"Denizli; Işık Eğitim ve Hizmet Vakfı: Merkez Saraylar Mahallesi İstasyon Caddesi Cem Apartmanı No:30/7 adresinde faaliyet gösterdiği, başkanlığını Necip Işık isimli şahsın yaptığı..."

"İzmir; Berk öğrenci yurdu: 4187 sokak no:1 karabağlar adresinde Akyazılı orta ve yüksek öğrenim Vakfı bünyesinde faaliyet gösterdiği..."

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası hükümet-cemaat çatışması doruk noktasına çıktı. Hükümet kanadından Gülen cemaatine yönelik art arda operasyon işaretleri geldi.

Oysa Gülen cematinin Türkiye çapındaki yapılanması uzun yıllar önce güvenlik kurumları tarafından tespit edildi. Cemaatin hangi kurumlarda örgütlendiği, kimlerin yönetici konumunda olduğu emniyet istihbarat raporlarında isim isim belirlendi.

"Manisa; Feza eğitim ve kültür vakfı: Utku mahallesi Erler caddesi, No:1/3' te faaliyet gösterdiği; kurucularının Tahsin Çambel(Utku Mahallesi İbrahim gökçen bulvarı no:24/12 sayılı yerde ikamet eder ve müteahhitlik yapar)..."

"Gülen Cemaati Uşak il imamlığını 4 nolu Sağlık ocağında doktor olarka görev yapan, Ahmet-abide oğlu, 1966 Denizli doğumlu Kemalöz mahallesi Şeref caddesi No:81 saılı yerde ikamet eden Süleyman Deşdemir isimli şahsın yaptığı..."

İstihbarat raporlarında devlet içine yuvalanan cemaat yapılanmasının istişare kurulu imamları da ortaya kondu.

"Muammer İhsan Kalkavan; Yusuf-meziyet oğlu, 1948 İstanbul doğumlu, İstanbul ili Kadıköy ilçesi Erenköy Sahra-ı Cedit nüfusuna kayıtlı olduğu, Beşiktaş Spor kulubü Yönetim kurulunda olduğu, asya finans ve ışık sigortanın ortaklarından...

"Latif Erdoğan; Sırrı-Naciye oğlu, 1954 Ulubey doğumlu, Uşak ili nüfusuna kayıtlı olduğu... Gazeteci ve Yazarlar vakfı kurucu üyesi ve başkanı olduğu, Samanyolu tv'de zaman zaman programlara katıldığı..."

Emniyet İstihbarat Dairesi'nin 1999 ve 2000 yıllarında hazırladığı raporlarda Gülen cemaatinin Türkiye çapında örgütlenmesi ayrıntılı biçimde deşifre edildi. O dönemde Gülen cemaatinin Amerika desteği ve iktidarlarla yakın ilişkisi olası bir operasyonu önledi. Ancak Gülen cemaatinin il il ayrıntılı örgütlenme şeması halen devlet arşivlerinde... Bu arşivler üzerinden cemaat yapılanmasına yönelik bir operasyon olup olmayacağı önümüzdeki süreçte ortaya çıkacak.

ulusalkanal.com.tr