İstanbul Ahırkapı’da Hıdırellez coşkusu

Her yıl Türkiye’nin dört bir yanında kutlanan Hıdırellez’in, İstanbul’daki en büyük adresi Fatih’in Ahırkapı semti oldu.

İstanbul Ahırkapı’da Hıdırellez coşkusu

Karada darda olanların yardımına koştuğu düşünülen Hızır ile, denizde darda olanların yardımına koştuğu düşünülen İlyas’ın, yeryüzünde buluştukları gün olduğuna inanılan Hıdırellez bayramı her yıl 5 Mayıs tarihinde Orta Asya, Orta Doğu ve Anadolu’da kutlanıyor. Her yıl Türkiye’nin dört bir yanında kutlanan Hıdırellez’in, İstanbul’daki en büyük adresi ise Fatih’in Ahırkapı semti oldu.

Tüm dünyaya baharın gelişinin müjdecisi olan Hıdırellez’i kutlamak üzere Ahırkapı Hıdırellez Şenlikleri’nde buluşan İstanbullular ateş yakarak üzerinden atladı. Roman müzik ekiplerinin davul ve zurnayla çaldıkları roman ezgileriyle İstanbullular, gönüllerince dans ettiler. Renkli görüntülere sahne olan etkinlik, İstanbulluların yanı sıra turistlerden de yoğun ilgi gördü. Dilek duvarına dileklerini yazan vatandaşlar, sağlık ve huzur dolu bir yaşam dilediklerini söylerken, bu bayramla birlikte tüm insanlığın doğayı sevmeyi ve ona saygı duymayı da hatırlaması gerektiğini ifade ettiler.

Sinem Hançerigüzel

ulusalkanal.com.tr

istanbul hıdrellez ahırkapı