İkinci Suriye'ye Komşu Ülkeler Dışişleri Bakanları Toplantısı, Şanlıurfa'da başladı

Toplantı öncesi basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin mültecileri kabul ederek Ürdün, Lübnan, İran, Mısır ortak kaderi paylaştığını söyledi. Davutoğlu, "Mültecilere ülkelerimiz, şehirleriniz, mahallelerimiz sonuna kadar açıktır" dedi.

İkinci Suriye'ye Komşu Ülkeler Dışişleri Bakanları Toplantısı, Şanlıurfa'da başladı

Suriye'ye Komşu Ülke Dışleri Bakanları Toplatısı, Şanlıurfa'nın Harran ilçesindeki mülteci kampında başladı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, toplantı öncesinde konuştu. Davutoğlu, "Bu masa etrafındaki ülkeler aynı kaderi paylaşıyor. Türkiye, Ürdün, Lübnan, İran, Mısır ve daha bir çok ülke mültecilere kapılarını açtılar, ellerindeki paylaştılar" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, Cenevre 2 Konferansı öncesi bir araya gelinmesinin nedenini "uluslararası topluma çağrı yapmak" sözleriyle açıkladı. Dışişleri Bakanı, bütün ilgili kuruşları insani yardım için harekete geçemeye davet etti. Davutoğlu, BM Güvenlik konseyinin Suriye konusundaki tavrını da eleştirdi.

Ahmet Davutoğlu son olarak Suriye'den gelen mültecilere mesaj gönderdi. Davutoğlu, "ülkelerimiz, şehirlerimiz, mahallerimiz sonuna kadar açıktır. Çünkü kalbimiz size açıktır" dedi.

ulusalkanal.com.tr