Turizmde normalleşme haritası hazırlandı

Turizmde normalleşme haritası hazırlandı. İç hat uçuşlarının bayramdan sonra başlaması bekleniyor. Turizmciler, iç pazarın haziranda, dış pazarın ise temmuz ayında hareketleneceğini öngörüyor.

Turizmde normalleşme haritası hazırlandı

Turizmde normalleşme haritası hazırlandı.

Turizm sektörü normalleşme planlarını Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın önderliğinde yaptı. Otellere maksimum yüzde 60 doluluk izni verileceği iddia ediliyor. Konaklama tesislerinin haziran ayında açılması, yurt içi uçuşların da bayramdan sonra başlaması bekleniyor.

Normalleşme haritasına göre 12 Haziran'dan sonra yurt dışı uçuşların başlatılması bekleniyor. Turizmciler, Türkiye’nin konumu itibarıyla uçuşların uygun zamanda başlatılması gerektiğini belirtiyor.

Normalleşme haritası ile tesislerde sıkı önlemler alınacak. Konaklayanlar ayrıldıktan sonra odalar, 12 saat boş bırakılacak. Odalardaki nesneler ve cihazlar turist otelden ayrıldığında dezenfekte edilecek. İnsan temasının yoğun olduğu yüzeyler dezenfekte edilecek, çevreye dezenfektanlar koyulacak.

Son plana göre açık büfeler yerine cam büfeler gelecek. Yemekler bu panelin arkasından sunulacak. Servisi personel yapacak. Ortak kullanımda olan çay-kahve makinası gibi cihazlar kaldırılacak. Tuz, baharat, şeker ve kürdanlar tek kullanımlık paketlerde sunulacak.

Havuza girmeden önce turistlerin uyması gereken kurallara yönelik uyarıcı tabelalar asılacak. Fitness salonu ve SPA alanları bu sezon kapalı olacak. Ateş, öksürük gibi risk durumunun görülmesi halinde turist, oteldeki karantina alanına alınacak. Ayrıca otel çalışanlarına yönelik önlemler de alınacak.

Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Silli, rezervasyon yaptıracak vatandaşlara uyarılar da yaptı.

HABER:BUSE GENÇTÜRK

ulusal.com.tr

turizm