'Türklere verdiğiniz söze sadık kalmazsanız çabuk pişman olursunuz'

Amerika'dan PKK/PYD'nin Fırat'ın batısına geçmesiyle ilgili farklı bir değerlendirme yapıldı. Amerika'nın eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, ABD'nin Türkiye'ye verdiği sözü tutmadığını belirtti. Jeffrey, "Benim 35 yıllık tecrübem, eğer Türklere verdiğiniz söze sadık kalmazsanız, çok çabuk pişman olursunuz." dedi.

'Türklere verdiğiniz söze sadık kalmazsanız çabuk pişman olursunuz'

Amerika'dan terör örgütü PKK/PYD'nin Fırat Nehri'nin batısına geçmesine ilişkin farklı bir yorum yapıldı.

Amerika'nın eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, BBC Radyo'da katıldığı bir programda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin soruları yanıtladı.

IŞİD'in hem Türkiye hem Amerika için tehdit olduğunu söyleyen Jeffrey, PKK/PYD'nin Türkiye için "kesin bir tehdit" olduğunu vurguladı. Jeffrey, PKK/PYD'nin amacının Suriye'nin kuzeyinde bir kuşak oluşturmak olduğunu ifade etti.

Amerikan Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Türkiye'ye net bir biçimde PKK/PYD'nin Fırat'ın batısına geçmeyeceği sözü verdiğini belirtti. Ancak Jeffrey, Amerika'nın bu sözünü tutmadığının altını çizdi.

Amerika'nın verdiği sözü tutmamasına dair Türk tarafının tutumunun ne olacağına dair ise Jeffrey, "Benim 35 yıllık tecrübem, eğer Türklere verdiğiniz söze sadık kalmazsanız çok çabuk pişman olursunuz." dedi.

Türkiye, kısa bir süre önce hem IŞİD'e hem de Amerika'nın desteklediği PKK/PYD'ye karşı Fırat Kalkanı Harekatını başlatmıştı.

ulusalkanal.com.tr