Kültür Başkenti Eskişehir

Türkiye'de tiyatro izlenme oranının en yüksek olduğu il, Eskişehir... Her 7 kişiden birinin tiyatro izleyicisi olduğu kentte Şehir Tiyatroları 38 yaşında genç bir isme emanet. Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Emre Basalak'a. Tiyatro ve kent kültürünü konuştuğumuz Basalak'ın hedefi bu oranı daha da yukarı çekmek.

Türkiye'nin en çok tiyatro izleyicisinin olduğu kent Eskişehir. 810 bin nüfuslu Eskişehir'de, şehir tiyatrolarının başındaki isim Türkiye'nin en genç sanat yönetmeni olan Emre Basalak.

Eskişehir denilince akla gelen ilk şey kültür ve sanat. Bugün, her 7 Eskişehirliden biri tiyatro izleyicisi... Peki, Eskişehir bunu nasıl başardı? 2014 tiyatro sezonunun başından beri, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği'ni yürüten Emre Basalak anlattı.

Basalak, "Eskişehir'i Eskişehir yapan" şehir tiyatrolarını anlattı.

Eskişehir'de, biletleri günler öncesinden biten oyunların sahnelendiği bir tiyatro yarattıldı. Hatta oyunları izlemek için şehir dışından gelenler bile var. Basalak, başarıların sırrını "özgürlük" olarak açıklıyor.

Şimdi önlerinde aşmaları gereken bir sıkıntı var. Bütçe kesintisi. Eskişehirliler'in buna izin vermeyeceğini söyleyen Emre Basalak, gelecek projelerini anlatırken umutlu. İlk hedefleri Şehir Tiyarolarında, bir gençlik sahnesi kurmak...

Haber: Deniz Çağlayan

Kamera: Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr

türkiye Eskişehir başkent tiyatro Kültür Deniz çağlayan