CHP'li Murat Bakan 'taşerona kadro hakkı' konusunda kanun teklifi verdi

Hükümetin söz vermesine rağmen rafa kaldırdığı, ‘kamuda taşerona kadro’ konusunda CHP harekete geçti. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, işçilerin iş güvencesine kavuşması için hazırladığı kanun teklifini meclise sundu.

CHP'li Murat Bakan 'taşerona kadro hakkı' konusunda kanun teklifi verdi

AKP’nin söz vermesine rağmen rafa kaldırdığı, yalan rüzgarına dönen ‘kamuda taşerona kadro’ konusunda CHP harekete geçti.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, işçilerin iş güvencesine kavuşması amacıyla hazırladığı, Belediye şirketlerinin Kamu İhale Kanunu kapsamı dışına çıkarılmasına dair kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sundu.

Bakan, 4734 Nolu Kamu İhale Kanunun istisnalar maddesine, “Belediyelerin, kendileri tarafından kurulan ve sermayesinin yarısından fazlası kendilerine ait olan belediye şirketlerinden hizmet alımları” bendini ekledi.

Sunduğu kanun teklifi ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Murat Bakan, Belediye şirketlerinde sendikalı ve iş güvencesiyle istihdam edilen işçilerin, yapılabilecek yeni bir ihaleyle iş güvencesi olmayan bir taşeron şirkette çalışma riskiyle karşı karşıya kaldığını belirtti.

Bakan, açıklamasında iş güvenliğinin, belediye şirketlerinin kamu ihaleleri kapsamı dışına çıkartılmasıyla mümkün olabileceğini belirterek, “Böylece kamuda çalışan binlerce işçi bu şekilde iş güvencesine kavuşabilir” dedi.

Haber: Tansev Kara

ulusalkanal.com.tr