Tanklarımız Suriye Çobanbey'e girdi

Fırat Kalkanı harekâtının 11'nci gününde 2'nci aşamaya geçildi. Türk tankları, Kilis'in Ebeyli ilçesinden Suriye'nin Çobanbey ilçesine girdi. Tankların geçişleri sırasında sınırda konuşlu birlikler bölgeyi ateş altına aldı. Harekâtın ikinci aşamasında Cerablus Çobanbey arasındaki alanın terör örgütlerinden temizlenmesi hedefleniyor.​

Tanklarımız Suriye Çobanbey'e girdi

TSK, Amerikan-İsrail koridoruna darbe indiren "Fırat Kalkanı" harekâtının 11'inci gününde, ikinci aşamaya geçti. Kilis'in Elbeyli ilçesinde konuşlu zırhlı araçlar, 24 Ağustos'ta başlatılan harekât kapsamında, Halep'in kuzeydoğusundaki Çobanbey ilçesine girdi.

Elbeyli ilçesine bağlı Salahan Köyü'nde sınır güvenliği için inşa edilen duvarın bir bölümü kaldırıldı. TSK'ya bağlı tank ve zırhlı araçlar, açılan kapıdan geçerek Çobanbey kasabasına girdi.

Tank ve zırhlı personel taşıyıcılarının Çobanbey'e girişi sırasında sınırda konuşlu birlikler, IŞİD kontrolündeki bölgeleri Fırtına obüsleriyle ateş altına aldı. Güvenliğin sağlanmasıyla birlikte yaklaşık 20 tank, 5 zırhlı personel taşıyıcı, kamyon ve zırhlı araçlar sınırın diğer tarafına geçti.

Azez'e komşu olan Çobanbey, son aylarda ÖSO ile IŞİD arasında yaşanan çatışmalarda sık sık el değiştirmişti. Muhalifler, Cerablus'un yanı sıra, Çobanbey merkezinden ilerleyerek Türkiye sınırı boyunca bazı köyleri ele geçirmişti.

Harekâtın ikinci aşamasıyla Çobanbey ile Cerablus arasındaki alanın terör örgütlerinden temizlenmesi hedefleniyor. Bunun ise yaklaşık 10 gün sürmesi bekleniyor. Nihai hedef ise Halep'in kuzeydoğusunda bulunan kritik öneme sahip El Bab.

Münbiç ve Cerablus'tan kaçan IŞİD'li teröristler, başkent ilan ettikleri Rakka ile bağlantılarını sağlayan El Bab'a çekilmişti. Örgütün burayı kaybetmesi Halep ve Türkiye ile bağlantısının kesilmesi, Suriye'nin orta kesimindeki Rakka, Deyrizor ve Humus bölgesine sıkışması anlamına geliyor.

Bu arada Kilis'e, güneydeki IŞİD mevzilerinden atılan 3 havan mermisine Fırtına obüsleriyle karşılık verildi.

Sınırda konuşlu hedef tespit radarlarıyla yerleri belirlenen iki silah mevzisi ile küçük çaplı sığınaklar tam isabetle vurularak içindeki teröristlerle birlikte imha edildi.

Operasyonlar kapsamında çok sayıda teröristin mevzilerini terk ederek araçlarıyla kaçtıkları da tespit edildi.

ulusalkanal.com.tr

suriye çobanbey