Kovid-19’a karşı tavuk gübresiyle mücadele

Birçok ülkede Kovid-19’a karşı yasaklar, önlemler ve kısıtlamalar hayata geçirilirken, İsveç’te süreç farklı işliyor. Ülkede karantina koşulları yok, ancak kalabalık kitlelerin oluşmaması için önlemler alınıyor. Hatta zaman zaman ilginç yöntemlere başvuruluyor. Geleneksel olarak düzenlenen bir festivale katılımı engellemek için festival alanına tavuk gübresi döküldü.

Kovid-19’a karşı tavuk gübresiyle mücadele

Dünyanın diğer ülkelerinden farklı olarak İsveç’te Kovid19 ile mücadelede sürü bağışıklığı yöntemine güveniliyor.

Ülkede, karantina koşulları ve katı yasaklar yok. İsveç hükümeti, bireylerin kişisel sorumluluğunu esas alarak, salgının, sürü bağışıklığı yoluyla kademeli olarak etkisini yitireceğine inanıyor.

Yine de kalabalık kitlelerin oluşmasına engel olunmaya çalışılıyor. Bunun için bazen ilginç yöntemlerde de deneniyor.

Lund kentinde halkın, geleneksel festivalde bir araya gelmesini engellemek amacıyla kent merkezindeki parka bir ton tavuk gübresi döküldü.

Lund Belediye Meclisi Çevre Komitesi Başkanı Gustav Lundblad, "Lund festival gecesinde, virüsün yayılması için bir merkez üssü olabilirdi, bence bu iyi bir girişimdi. Ayrıca çimleri gübrelemek için de fırsatımız oldu" dedi.

Ülke genelinde de vatandaşlardan, baharın gelişinin kutlandığı Walpurgis Gecesi için toplanmamaları istendi.

Öte yandan İsveç Futbol Federasyonu, çeyrek finaller sırasında yarıda kalan İsveç Kupası'nın 1 Haziran'dan itibaren devam edeceğini duyurdu.

ulusal.com.tr

koronavirüs isveç