Bahçeli'den 'başkanlık sistemi'ne ret

MHP Lideri Bahçeli: Başkanlık sistemi önerisiyle gelinirse MHP yeni anayasa hazırlığına sıcak ve olumlu bakmayacak

Bahçeli'den 'başkanlık sistemi'ne ret

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Yeni anayasanın zaruri olduğunu söyleyen Bahçeli, çalışmaların 4 partinin eşit katılımıyla yapılması gerektiğini ifade etti. Bahçeli, CHP'nin de ikna edilerek masaya oturtulması gerektiğini belirtti.

Yeni anayasa sürecinde AKP'ye koltuk değneği olmakla suçlanan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yazılı açıklama yaptı. Bahçeli, açıklamalarının çarpıtıldığını söyledi, "partimizin durduğu yer, savunduğu ilkeler kasten çarpıtılmakta, bilerek istismar edilmekte ve art niyetli şekilde sulandırılmaktadır." dedi.

Yeni anayasanın "zaruri" olduğunu savunan Bahçeli, "MHP tereddütsüz anayasanın yenilenmesinden veya yeni anayasanın baştan ayağa yapılmasından ve yazılmasından yanadır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, çalışmalara 4 partinin eşit olarak katılım sağlaması ve CHP'nin de ikna edilerek masaya oturtulması gerektiğini ifade etti.

MHP'nin masadan kalkmama konusunda kararlı olduğunu belirten Bahçeli, "Fakat bu şartlar muhtevasında yeni bir anayasanın hazırlanması da eşyanın tabiatına uygun olamayacaktır" dedi.

Bahçeli, hükümetin ilk 4 maddeyi değiştirmesi ve başkanlık sistemi önerisiyle gelmesi durumunda yeni anayasaya sıcak bakmayacaklarını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

mhp devlet bahçeli