Fırat Kalkanı Harekatında 166'ncı gün: IŞİD'e ait 259 hedef ateş altına alındı

Emperyalist güçlerin Suriye'yi bölüp ülkenin kuzeyinde terör koridoru kurma planına hançer indiren Fırat Kalkanı Harekâtında, terör örgütü IŞİD'e bir ağır darbe daha indirildi. Terör örgütü için hayati öneme sahip El Bab'da düzenlenen hava harekâtında, sözde El Bab Valisi Ebu Halid Ürdüni öldürüldü. Bu arada harekâtın 166'ncı gününde 33 IŞİD'li terörist daha etkisiz hâle getirildi

Fırat Kalkanı Harekatında 166'ncı gün: IŞİD'e ait 259 hedef ateş altına alındı

Suriye'nin kuzeyinde yuvalanan terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonlarda, peşe peşe önemli operasyonlara imza atılıyor.

Terör örgütü PKK/PYD ile işbirliği yaptığı istihbarat raporları ile belgelenen terör örgütü IŞİD'in üst düzey bir emiri daha öldürüldü.

Bölgedeki askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre 3 Şubat'ta El Bab'da düzenlenen hava harekâtında 32 IŞİD'li terörist etkisiz hale getirildi. Öldürülen IŞİD'liler arasında sözde EL Bab Valisi Ebu Halid Ürdüni'nin de olduğu öğrenildi.

Terör örgütü IŞİD'in sözde Rakka Valisi, Ürdüni'nin yerine geçirilen teröriste bir mektup gönderdi. 4 Şubat ele geçirilen mektupta "Size aranızda bulunan haini bulup ondan hesap sormanız tavsiyesinde bulunuyorum. Zira son bir haftada meydana gelen büyük kayıpların sebebi odur." ifadesi dikkat çekti.

Bu arada ÖSO güçlerine karadan ve havadan yoğun ateş desteği verilen Fırat Kalkanı Harekâtının 166'ncı gününü geride bıraktı.

Ateş detek vasıtaları, teyidi yapılan 220 IŞİD hedefini yapılan atışlarla baskı altına aldı. Kara birlikleri IŞİD'li teröristlerin kullandığı barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçların bazılarını imha etti.

Türk savaş uçakları da El Bab ve Bzagah'da tespit edilen 39 ayrı IŞİD hedefine hava harekâtı düzenledi. Operasyonda teröristlerin barınma amaçlı kullanıldığı 32 bina, 3 karargâh, 1 cephanelik, 2 bombalı araç ve 1 tünel girişi yerle bir edildi.

Hava harekâtı ve yaşanan çatışmalarda ilk belirlemelere göre 33 IŞİD'li terörist etkisiz hâle getirildi, 4'ü de yaralandı.

Teröristlerden temizlenen bölgelerde tuzaklanmış 24 EYP ile 2 mayın da imha edildi. Böylece harekatın başından buyana çoğu tuzaklanmış 3bin 680 EYP ile 57 mayın kontrollü olarak etkisiz hâle getirilmiş oldu.

ulusalkanal.com.tr

türkiye tsk ışid suriye Fırat Kalkanı Harekâtı