Bir yolsuzluk soruşturması daha deşifre oldu

Ankara'da gizli yürütülen bir yolsuzluk soruşturmasının daha deşifre olduğu iddia edildi. Soruşturma adli kolluk yönetmeliğindeki değişikliğin ardından ortaya çıktı. 8 spor federasyonu, Belediyeler Birliği ve Gazi Üniversitesi'nde milyonlarca liralık ihale yolsuzluğu yapıldığı ve şüpheliler arasında Spor Bakanlığı görevinden alınan AKP Milletvekili Suat Kılıç'ın bacanağının da olduğu öne sürüldü.

Bir yolsuzluk soruşturması daha deşifre oldu

Adli Kolluk Yönetmeliği'nin değiştirilmesinin ardından Ankara'da yolsuzluk iddialarıyla yürütülen gizli bir soruşturmanın daha deşifre olduğu öne sürüldü.

T24'ün haberine göre, yönetmelik değişikliğini içere yürürlüğünün Danıştay tarafından durdurulmasından önce, gizli operasyon ortaya çıktı. Şüpheliler arasında arasında Spor Bakanlığı görevinden alınan AKP Samsun Milletvekili Suat Kılıç'ın bacanağının da olduğu ileri sürüldü.

Ankara Emniyeti ve valiliğe bildirilen soruşturmanın 2011-2012 yılları arasında 8 federasyonda ve Belediyeler Birliği ile Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsündeki milyonlarca liralık ihale yolsuzluğu ile ilgili yürütüldüğü iddia edildi.

Soruşturmayla ilgili görevlendirilen bilirkişinin, 270 sayfalık raporunda rayiç bedel ölçülerine uyulmadan iş yapıldığı belirtildi. Soruşturmada son kabine revizyonunda Gençlik ve Spor Bakanlığı görevinden alınan AKP Samsun Milletvekili Suat Kılıç'ın bacanağının da şüpheliler arasında değerlendirildiği de iddialar arasında.

Yüzme, Güreş, Hentbol, Karate, Satranç, Tenis, Atletizm, Bilardo, Türkiye Belediyeler Birliği ve Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde yapılan malzeme alımları, organizasyon, tanıtım gibi birçok alanda yosuzluk ve usulsüzlük yapıldığı öne sürüldü.

ulusalkanal.com.tr

cemaat operasyon suat kılıç süleyman aslan yolsuzluk ve rüşvet halk bankası adli kolluk yönetmeliği