Gizli tanık: F tipi yapıya bağlı polisler İstanbul Emniyeti önüne baz istasyonu kurup dinleme yaptı

Fethullah Gülen'in 1 numaralı sanık olduğu F tipi örgüt iddianamesinde, örgütün çalışma yöntemi ve hedefleri saptandı. Mali Şube'de görevli polislerin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü önündeki bir otomobile kurulan baz istasyonuyla dinleme yaptığı ortaya çıktı. İddianamede, Şike operasyonu için "Fenerbahçe'yi ele geçirmek için kurulan bir kumpastı" denildi.

Gizli tanık: F tipi yapıya bağlı polisler İstanbul Emniyeti önüne baz istasyonu kurup dinleme yaptı

Müebbet hapis istemiyle yargılanan Fethullah Gülen ve 32 sanığın yer aldığı F tipi örgüt iddianamesinde önemli tespitler yer aldı.

İddianamede ifadelerine yer verilen Gizli Tanık Yavuz, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki polislerin yasa dışı dinlemeler için çalışma yöntemini anlattı.

Akşam gazetesinin haberine göre; F tipi yapıya bağlı polisler, dinlemeler için mahkeme kararına bile gerek duymadı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü önündeki bir otomobile kurulan baz istasyonu ile, istenilen herkes dinlendi.

İddianamedeki bir diğer tespit de Türk futbolunu sarsan Şike davası ile ilgili. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iddianamesinde, Fethullah Gülen'in kurduğu örgütün Fenerbahçe Kulübü'nü ele geçirmek için kumpas yaptığı belirtildi.

İddianamede, soruşturmanın kasıtlı olarak özel görevli savcılara verildiği, bütün deliller kamuoyuyla paylaşılarak kişilik suikastleri yapıldığı vurgulandı.

Şike davasına yarın devam edilecek. Yıldırım ve 6 sanığın avukatlarının, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davaya bu iddianameyi de ekleyerek beraat kararı isteyeceği öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr