Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 37 Yaşında

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 37. kuruluş yıldönümünde iki lider dünyaya seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törenler için için KKTC'deydi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile birlikte bağımsızlık mesajları verildi. Tatar, "iki devletli çözüm" çağrısını bir kez daha vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Akdeniz konusunda sert mesajlar verdi, Avrupa Birliği'ne seslendi "diplomasi oyunlarına tahammülümüz kalmadı" dedi. Cumhurbaşkanı, açılması ile dünyanın gündemine gelen Maraş'ı da ziyaret etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 37 Yaşında

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 37 yaşında. Otuz yedi yıl sonra, dünyaya bağımsızlık mesajları verdi, "iki devletli çözüm" çağrıları yapıldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 37'inci yılında, ülkede resmi tören düzenlendi. Dr. Fazıl Küçük Bulvarındaki törene Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da katıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de oradaydı. Erdoğan, töreni KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile izledi.

Tören sonrası iki lider de konuşmalarıyla dünyaya kararlı mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi ve Kıbrıs Türklerini devre dışı bırakmaya çalışanlara seslendi.

Cumhurbaşkanı, Doğu Akdeniz'deki çalışmaların, aynı kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde tarihi zafer kazanarak Cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar da, iki devletli çözüm çağrılarını yineledi.

Konuşmaların ardından adres 46 yıl sonra açılan Kapalı Maraş oldu.

Maraş sahilinde sofralar kuruldu, hazırlıklar yapıldı. Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, iki ülkenin bayraklarının dalgalandığı bölgeye gitti. Dünyaya bir mesaj da, Maraş'tan verildi.

ulusal.com.tr

KKTC kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti ersin tatar