İçişleri Bakanı Soylu stokçulara süre verdi: Gerekirse fabrikalarına el koyarız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık'ın Instagram canlı yayınında sorularını yanıtladı.

İçişleri Bakanı Soylu stokçulara süre verdi: Gerekirse fabrikalarına el koyarız

İçişleri BakanıSüleyman Soylu, Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık'ın Insagram canlı yayınında sorularını yanıtladı.

Eş zamanlı yapılan baskınlarda maske stoğu yapan firmaların tespit edildiğini söyleyen Soylu, “Maske stokları yapan firmalar 12 saat içinde depolarında yaptıkları stokları piyasaya sürmezlerse işlem başlatacağız” dedi.

Soylu, stok yapan firmalarla ilgili, "Bazı maske üreticileri maskeleri depolarında tutup bakanlığa satmıyorlar. Bu sabah 08:00‘de eş zamanlı baskın yaptık ve bakanlıkla anlaşma yapmaları için onları uyardık. Yarına kadar süreleri var yoksa fabrikalarına el koymaktan çekinmeyiz." ifadelerini kullandı.

Vatandaşları dışarı çıkmamaları konusunda uyaran Soylu, "evde hayat var" dedi.

Sosyal medyada provokasyona dayalı hesaplarla ilgili konuşan Soylu, "Almanya ve ABD konumları tespit edildi." diye konuştu.

Karantinada kaç kişi var sorusunu yanıtlayan Soylu, "KYK yurtlarında yurt dışından gelmiş 10.750 vatandaşımız var. Karantina arasında büyükelçilerimiz dahil var. Kimseye ayrıcalığımız yok." dedi.

ulusal.com.tr

süleyman soylu İçişleri Bakanı