13 köy daha işgalden kurtarıldı

Ermenistan ateşkes anlaşmasını hiçe sayan saldırılarına devam ediyor. Ermenistan bu kez Terter'de bir pamuk fabrikasını hedef aldı. Sahada ilerleyişini sürdüren Azerbaycan Ordusu ise, bugüne kadar 73 yerleşim birimini Ermeni işgalinden kurtardı. Öte yandan Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığındaki parlamento heyeti, Bakü’ye gitti. Şentop, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü.

13 köy daha işgalden kurtarıldı

Yine ateşkes ve yine Ermenistan'ın sivilleri hedef alan saldırısı. Azerbaycan ile yaptığı ikinci insani ateşkesi ihlal eden Ermenistan bu kez Terter'deki bir fabrikayı hedef aldı.

Cephede sıcak çatışmadan kaçınan Ermenistan, kendi topraklarından Azerbaycan’ın Terter kentindeki bir pamuk fabrikasını ağır topçu atışına tuttu.

Azerbaycanlı yetkililer, Terter’in Köçerli köyünde bulunan pamuk fabrikasına 7 adet top mermisi isabet ettiğini bildirdi. Saldırı sonucunda pamuk fabrikasında yangın çıktı. Saldırıdan bölgede görev yapan basın mensupları da etkilendi.

Ermenistan'ın, Azerbaycan yerleşim birimlerine top ve füzelerle düzenlediği saldırılarda bugüne kadar 61 sivil yaşamını yitirdi, 282 sivil yaralandı.

Cephede ise Azerbaycan ordusu ilerleyişini sürdürüyor. Ermenistan ordusuna ağır darbe vuran Azerbaycan ordusu Cebrail bölgesindeki 13 köyü daha işgalden kurtardı. Sıcak çatışmaların başladığı 27 Eylül'den bu yana 73 yerleşim birimi, işgalcilerden temizlendi.

İşgalden kurtarılan Fuzuli kentinde de Azerbaycan bayrağı göndere çekildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Fuzuli kent merkezinden görüntüler paylaştı.

Kafkas cephesinde sıcak gelişmeler yaşanırken, Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığındaki parlamento heyeti, temaslarda bulunmak üzere Bakü'ye gitti. Şentop, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü.

Aliyev görüşmede, Azerbaycan'ı ziyaretinin kendileri için çok önemli ve anlamlı olduğunu söyledi. “Tek millet iki devlet” anlayışıyla Türkiye ile ilişkileri, daha üst seviyeye taşımaya devam edeceklerini belirtti.

Meclis Başkanı Şentop da, “Azerbaycan ne zaman destek isterse yanında olmaya ve yardımda bulunmaya hazırdır" dedi.

Meclis Başkanı Şentop, temasları kapmasında Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov ve Milli Meclis Başkanı Sahibe Gafarova ile de bir araya geldi. Şentop, 20 Ekim'de de Azerbaycan Milli Meclisi'ne hitap edecek.

ulusal.com.tr

Azerbaycan dağlık karabağ Ermenistan