Türkiye'den Avrupa Parlamentosu'na tepki yağdı

Avrupa Parlamentosu'nun Afrin harekatı karşıtı kararına Türkiye'den tepki yağdı. Vatan Partisi, Avrupa Parlamentosu'nun piyonu PKK/PYD'nin sadece Afrin'de değil, Menbiç ve Fırat'ın doğusunda da ezileceğini vurguladı. Türkiye Barolar Birliği de Türkiye'yi hedef almanın teröre açık bir destek olduğunu belirtti

Yeni bir çatışma ortamı yarattığı iddiasıyla Türkiye'yi Afrin'den geri çekilmeye çağıran Avrupa Parlamentosuna siyasi parti, hukukçu ve sendikalardan tepki yağdı.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Avrupa Parlamentosu’nun, kararını şiddetle protesto ediyoruz. Avrupa Parlamentosu, Türkiye’ye karşı açık bir düşmanlık sergilemiştir." dedi.

Türk-Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan da "Avrupa Parlamentosu'nu şiddetle kınıyor ve manidar bulduğumuzu ifade ediyorum. AP, bu tavrıyla adeta terörizme kol kanat germektedir." ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, Avrupa Parlamentosu'nun piyonu terör örgütü PKK/PYD'nin her koşulda ezileceğini vurguladı.

Bir tepki de Türkiye Barolar Birliği'nden geldi. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu yazılı yaptığı açıklamasında, Avrupa Parlamentosu'nun teröre açık bir destek verdiğini söyledi.

Feyzioğlu, "YPG-PKK terör örgütünün zulmü altında inleyen halkı kendilerine canlı kalkan yapmasını görmeyip, bölgeye barış getirmekten başka hiçbir amacı olmayan Türkiye Cumhuriyeti’ni hedef almak terör örgütlerine verilmiş açık bir destektir." şeklinde konuştu.

Sendikacılar da Türkiye karşıtı karara tepkiliydi. Türkiye'nin kararlılıkla terörle mücadele ettiğini söyleyen Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "Operasyon, son terörist unsur temizleninceye kadar sürdürülmeli" dedi.

ulusal.com.tr

türkiye Avrupa Parlamentosu afrin