Avrasya Tüneli havadan görüntülendi

Açılışına 2 aydan az bir süre kalan Avrasya Tüneli'nin inşaat çalışmaları havadan görüntülendi. İstanbul'un iki yakasını boğazın altından birleştirecek projenin, bağlantı yollarının kaba inşaatının bittiği, bir kısmında da çalışmaların devam ettiği gözlendi.

Avrasya Tüneli havadan görüntülendi

2011 yılında çalışmalarına başlanan Avrasya Tüneli'ndeki son çalışmalar havadan görüntülendi. Yolların bir kısmının tamamlandığı ve kullanılmaya başlandığı, bir kısmının da kaba inşaatın bittiği görüntülendi.

Tünel istikametini belirten uyarı levhaları da birçok noktaya yerleştirilirken, kavşak, araç altgeçitleri ve yaya üstgeçitleri çalışmaları devam ediyor.

Toplam uzunluğu 14.6 kilometre olacak projenin, deniz altından geçen kısmı 3,4 kilometre. Hedef ise Göztepe-Kazlıçeşme arasınındaki trafiği 15 dakikaya indirmek.

Tünel içerisinde trafik otomobil ve minibüsler ile sınırlandırılanırken, ağır taşıt, motorsiklet ve yayaların geçişine izin verilmeyecek. Geçiş ücreti ise otomobiller için 4 Dolar+ KDV, minibüsler için ise 6 dolar + KDV olacak.

ulusalkanal.com.tr