Serrac'tan Türkiye'ye teşekkür

Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac, Türkiye'ye yardımları için teşekkür etti. Serrac, memnuniyet beklentisinden uzak acilen kabine değişiklikleri yapmayı planladığını bildirdi. Halkı aç bırakan politkalardan da dönülmesi gerektiğini belirtti.

Serrac'tan Türkiye'ye teşekkür

Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac, resmi televizyona konuştu. Ülkedeki son durumu ele aldı. Türkiye'ye teşekkür etti.

Serrac "Kriz hükümeti kurmak için olağanüstü hal ilan etmem gerekebilir. Kota uygulamaları ve memnuniyet beklentisinden uzak bir şekilde acilen kabine revizyonu yapılacak." ifadelerini kullandı.

Meşruiyetin düşmesine ve Libya'nın karanlık bir tünele girmesine izin vermeyeceğine söyledi.

Başkanlık konseyi ve genel seçimlerin gelecek mart ayında yapılması çağrısını yineleyen Serrac, "Vatanı kurtarmanın tek siyasi yolu, yönetimleri seçim yoluyla yenilemektir." dedi.

Serrac, petrol ihracatının yeniden başlaması ve halkı aç bırakma politikasının sona erdirilmesi çağrısında da bulundu.

Birçok ülkenin kendilerini terk ettiği bir dönemde Libyalılar'ın yanında yer alan Türkiye'ye teşekkürlerini ileten Serrac, "Türk şirketlerle ilgili ekonomik dosyalar ve söz konusu şirketlerin yarım kalan projeleri tamamlamak için geri dönmesi konusunda Türkiye'yle iletişim halindeyiz. Kurumlarımızın faydasına olacak şekilde Türkiye'yle ayrıcalıklı ilişkilerimizi geriştirmeye çalışıyoruz." dedi.

Başbakan Serrac 21 Ağustos'ta ülkede ateş ilan etmişti.

ulusal.com.tr

türkiye libya