Kale biberi dünyaya açıldı

Coğrafi işaret aldı ardındansa yurt dışına açıldı. Denizli’nin Kale ilçesinde üretilen “Kale Biberi” kendine has aromasının yanında ürün yapısıyla da dikkat çekiyor.

Kale biberi dünyaya açıldı

Denizli’nin Kale ilçesinde üretilen coğrafi işaret belgesine sahip “Kale Biberi”nin ihracat süreci başladı.

Kalitesi ve aroması ile dikkat çeken “Kale Biberi”, bölgede bin 200 dekar alanda yıllık ortalama 2 bin 500 ton ürün veriyor. Yöre halkı tarafından toplanıp tek tek ipe dizilerek kurutulan biber; Sos, salça, pul biber ve tarhanalık biber olarak tüketiliyor.

Verimiyle üreticisinin yüzünü güldüren “Kale Biberi”ni Demirciler Mahallesi’ndeki 10 yetiştirici tarafından Fransa’ya ihraç etti. Yeni pazardaki 80 tonluk ihracat üreticilerde mutluluk yarattı.

Biberin en çok yetiştiği mahallelerin başında ise Demirciler Mahallesi geliyor. Muhtar Süleyman Karauzun, doğru tarım uygulamalarının verimlilikteki önemine vurgu yaptı.

biber coğrafi işaret salça SOS pul biber Demirciler Mahallesi coğrafi işaret belgesi