AKP-Cemaat kavgası kızışıyor

AKP-cemaat savaşı, İstanbul Emniyeti ile Başsavcılık arasında gerginliğe yol açtı. İstihbarat Şube Müdürü Ahmet Arıbaş, rüşvet soruşturmasını şüphelilere önceden sızdırmak suçlamasıyla savcılık tarafından ifadeye çağrıldı. Emniyet ise Arıbaş'ı savcılığa vermedi.

AKP-Cemaat kavgası kızışıyor

AKP-cemaat savaşı Emniyet ile Yargı arasında gerilime yol açtı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile İstanbul Başsavcılığı arasında ifade krizi yaşandı.

İstihbarat Şube Müdürü Ahmet Arıbaş, "rüşvet operasyonunu şüphelilere önceden sızdırmak" suçlamasıyla ifadeye çağrıldı.

4 gün önce başına Selami Altınok'un atandığı İstanbul Emniyeti ise İstihbarat Şube Müdür Arıbaş'ı ifadeye göndermedi. Emniyet, savcılığa "hangi delil ve suçlamalarla ifadeye çağrıldığı tam olarak anlaşılmadı. Bu çağrınız mevzuata aykırı" dedi.

Gelişme oldukça kafa karıştırıcı... Ahmet Arıbaş hakkındaki suçlama sanılanın aksine basına değil, şüphelilere bilgi verilmesiyle ilgili...

Soruşturmada tutuklanan Barış Güler, 11 Kasım 2013'te polis tarafından izlendiklerini fark etmiş ve bu durumu İçişleri Bakanı Muammer Güler'e bildirdiği öne sürülmüştü. Dosyaya göre Bakan Güler de Emniyet İstihbarat'a evin önünde nöbet tutması talimatını vermişti.

İşte bu olay, Organize ile İstihbarat Şubelerini birbirine düşürdü. Operasyonu yürüten KOM ve Mali Suçlar polisi, istihbarat şubesini savcılığa bildirdi.

İstihbarat Şube Müdürü Ahmet Arıbaş, AKP'ye yakınlığıyla bilinen bir isim. Ahmet Arıbaş, rüşvet operasyonunun ardından şube müdürleri içinde görevden alınmayan tek isimdi.

ulusalkanal.com.tr