Mesele "yol" değil!

İspanya'da yol projesine karşı başlayan eylemler hükümet karşıtı protesto gösterilerine dönüştü. 47 şehre yayılan eylemlerde 21 kişi yaralandı, 40 kişi gözaltına alındı.

Mesele "yol" değil!

İspanya'da Kastilya bölgesine bağlı Burgos kentinde yol projesine karşı başlayan eylemler hükümet karşıtı protestolara dönüştü.

24 milyon Lira tutarındaki yol projesi ekonomik krizle boğuşan İspanya halkı için bardağı taşıran son damla oldu. Yaşları 15 ile 25 arasında değişen gençlerin projenin durudurulması için polise karşı direnişi 47 şehre yayıldı.

6 gündür devam eden eylemler polisle göstericiler arasında çatışmalara sahne oldu. Toplam 21 kişi yaralandı, 40 kişi gözaltına alındı.

Burgos kentindeki, Vittoria Caddesi'nin bulvara dönüştürümesini öngören proje; park alanının ortadan kaldırılması, lüks mağazaların açılması ve büyük bir otopark inşaatını da içeriyor.

Belediye Başkanı Javier Lacalleb (Havier Lakayeb) , protestoları yatıştırmak için projenin 15 gün erteleneceğini ve uzlaşma sağlanana kadar inşaata başlanmayacağını açıkladı. Ancak, Belediye Başkanı'nın açıklaması eylemleri durdurmadı. Protestocular projenin tamamen iptal edilmesini talep ediyor.

ulusalkanal.com.tr