Müzakerelerde skandal!

Müzakere masasında diplomasi skandalı yaşandı. Olay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Güney Kıbrıs Rum Kesimi arasında Birleşmiş Milletler'in arabuluculuğunda gerçekleşen müzakere görüşmesinde yaşandı. Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, "Benim istediğim olacak" diye bağırdı, gözlüğünü fırlattı, sigara yaktı, masayı yumruklad ve heyetini bırakıp gitti. Birleşmiş Milletler ise skandalı gizlemeye çalıştı.

Müzakerelerde skandal!

Kıbrıs müzakereleri diplomatik bir skandalla başladı.

Rum Kesimi lideri Nikos Anastasiadis müzakere masasında kontrolünü kaybetti.

Anastasiadis, Eroğlu’nun ‘Geçmişte varılan anlaşmaların kabul edilmesi’ talebi üzerine sinirlendi. Rum ve Türk eski liderler Dmitris Hristofyas ve Mehmet Ali Talat’ın anlaşmaya vardıkları konuları ‘yok’ saydığını söyledi, "Benim istediğim olacak" diye bağırmaya başladı.

Anastasiadis, gözlerini frılattı. Birleşmiş Milletler heyetinin ve Kıbrıs heyetinin önünde, sigara yakıp masanın etrafında dolaşmaya başladı. Rum ve Birleşmiş Milletler heyeti Anastasiadis’i sakinleştirmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Gözlüklerini fırlatan Anastasiadis masayı yumrukladı, sigara üzerine sigara yaktı ve sonunda heyetini müzakere masasında bırakıp, odayı terketti.

BM, Türk ve Rum müzakere heyetleri, yaşadıkları şokla bir süre sessiz kaldı. Birleşmiş Milletler yaşanan diplomasi skandalını gizlemeye çalıştı. Müzakereleri yürüten BM’nin Kıbrıs misyon şefi Lisa Buttenheim, Türk ve Rum heyetlere, “Bu odada olanlar bu odada kalsın, gizli kalsın, bilinmesin” dedi. BM, planlandığı şekilde Türk ve Rum liderlerin 15’er gün arayla yeniden buluşacağını duyurdu.

ulusalkanal.com.tr