Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve komutanlar Van'da! Silopi'deki tatbikat 19'uncu gününde

Fırat Kalkanı Harekatını yöneten komutanın ardından, bütün komuta kademesi sınıra gitti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Kuvvet Komutanları Van'daki sınır birliklerinde denetim yaptı. Silopi'deki tatbikat ise 19'uncu gününü geride bıraktı

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve komutanlar Van'da! Silopi'deki tatbikat 19'uncu gününde

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları Irak sınırına gitti. Van'daki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Silopi'deki tatbikatta 19'uncu günü tamamlanırken, Genelkurmay Başkanı Akar'ın İran ziyaretinin ardından sınır bölgesine gitmesi dikkat çekti.

Birlikleri denetleyen Orgeneral Akar'a Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz eşlik eti.

Tatbikatın 18'incü gününde Irak Ordusu ile yapılan taaruz senaryolarına bugünde devam edildi. Fırat Kalkanı Harekâtını yöneten komutan Korgeneral İsmail Metin Temel de sıcak bölgedeydi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak Silahlı Kuvvetleri birliklerinin katılımıyla müşterek devam ediyor. Tankların ve zırhlı araçların bakımları yapılırken, tatbikat çevresinde askeri timler devriye attı. İş makineler ile mevziler kazıldı.

Bölge için çok önemli olan İpekyolu üzerinde ve tatbikat yapılan bölgede özel timler güvenlik önlemi aldı.

ulusal.com.tr

hulusi akar genelkurmay